BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

10 yavru köpeği canlı yakmaya çalıştılar

Sancaktepe'de vahşet. 10 yavru köpeğin barındığı kulübe kundaklandı. İtfaiye ekipleri kurtarmak için seferber oldu.

Abone ol

Alevler içerisinde kalan kulübede mahsur kalan yavru köpeklerden üçü yaralı olarak kurtarılırken, diğer yavrular olayı yara almadan atlattı. Ağır yanıklarla yaralanan bir köpek yavrusunun acıdan kıvranması ise görenlerin yüreğini sızlattı.

Edinilen bilgiye göre, Sancaktepe Merve Mahallesi Osmangazi Caddesi üzerindeki boş bir arazide bulunan ve 'mobo' olarak tabir edilen kulübenin yandığı ihbarını alan itfaiye ekipleri olay yerine geldi. Fiber malzemeden imal edilen kulübenin alevler içerisinde yandığını gören itfaiye ekipleri kısa sürede yangına müdahale etti.

BİRİNİN DURUMU AĞIR

Bu sırada çevredeki vatandaşlardan kulübe içerisinde yavru köpeklerin bulunduğu bilgisini alan itfaiye ekipleri, enkaz haline dönen kulübe parçalarını kaldırınca altında bulunan üç yaralı köpek yavrusu ile karşılaştı. Yanan parçaların altından çıkartılan yavrulardan ikisi hafif yanıklarla kurtulurken bir yavrunun ise durumunun ağır olduğu görüldü.

ÇOCUKLAR MI YAKTI?

Bu sırada olay yerine yanlarında yetişkin bir köpek ile gelen iki çocuk da yavruların yuva olarak kullandığı kulübenin yandığını öğrenince şüpheli davranışlar göstermeye başladı. Çocukların getirdiği yetişkin köpeğin kulübe enkazı üzerinde bekleyen bir yavru köpeği boğazlamaya çalışması ise yine güçlükle engellenebildi. Yangın sırasında yavruların kurtarılması için itfaiye ekiplerine yardım eden bir işçi de, olaydan kısa süre önce kalabalık bir grup çocuğun kulübe çevresinde bulunduğunu söyledi.

YETİŞKİN KÖPEKLERLE DÖVÜŞTÜRÜYORLARDI

Öte yandan arazinin bitişiğindeki fabrikada aşçı olarak çalışan Türkan Yılmaz isimli kadın da yavru köpeklerin iki aydan bu yana kulübede barındıklarını belirterek yanlarında yetişkin köpekle gelen çocukların da olaydan sorumlu olduklarını iddia etti. Yılmaz, araziye her gün çok sayıda çocuğun gelerek yanlarında getirdikleri yetişkin köpekleri ve kulübede barınan yavru köpekleri birbirleri ile dövüştürdüklerini ileri sürdü.

YAVRULARA NE OLDU?

İtfaiye ekiplerinin haber vermesi ile yaklaşık bir saat sonra olay yerine gelen Sancaktepe Belediyesi'nde görevli bir veteriner ve diğer yetkililer yaptıkları incelemenin ardından yangında ağır şekilde yaralanan yavru köpeği ve hafif şekilde yaralanan diğer iki köpeği kamyonete götürdü. Yavruların belediyeye ait geçici barınağa götürülerek tedavi edilecekleri öğrenildi. Belediye veterinerinin yaralı yavruların akıbetinin ne olacağı şeklindeki soruya, "Size bu konuda bilgi vermek zorunda değilim" diyerek tepki göstermesi dikkat çekti.