BIST 9.952
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.431,11
HABER /  GÜNCEL

10 kişi kalan İnter Barça'yı mat etti

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde, Barcelona şoku. Barça taraftarlarının nefret ettiği Mourinho maç sonunda zaferini bu hareketle kutladı.

Abone ol

Ezeli rakibi Real Madrid'in sahasında oynanacak final maçında kupayı kaldırmak isteyen Barcelona hayaline ulaşamadı.

Camp Nou'da oynanan 3-1'lik maçın rövanşında Barcelona rakibini 83. dakikada Piquet'nin attığı tek golle mağlup etti. 1-0...

Ancak bu skor Kalatalanlar'a yetmeyince adını finale yazdıran taraf Jose Mourinho'nun takımı Inter oldu.

Santiago Bernebau'da, 15 Mayıs tarihinde oynanacak final maçında Inter ile Alman temsilcisi Bayern Münih mücadele edecek.

Şampiyonlar Ligi finali Madrid'de oynanacaktı. Bu kupaya erken havlu atan Real Madrid ezeli rakibi Barcelona'nın birer birer turları atlaması onlara korku veriyordu. Kendi sahalarında finale çıkma olasılığına bir de kupayı havaya Bernabau'da kaldırma düşüncesi ise onları adeta çıldırtıyordu. Ancak Jose Mourinho buna izin vermedi. İtalya'da 3-1 kazandığı maçın rövanşında Nou Camp'ta 61 dakika 10 kişi oynamasına rağmen iyi direndi ve finale adını yazdırdı. Milyonlarca Real Madrid taraftarı şimdi başkentte bayram yapıyor ve İnter'e ve Jose Mourinho'ya teşekkürlerini sunuyor.

İlk maçı 3-1 yitiren Barcelona, 100 bin kişinin önünde Inter'i 90 dakika boyunca adeta ablukaya aldı. Inter'in orta saha oyuncusu Thiago Motta 10. ve 29. dakikalarda gördüğü sarı kart ile takımını 10 kişi bıraktı. 61 dakika 10 kişiyle adeta kalesine etten duvar ören İtalyan temsilcisi 83'teki gole engel olamadı ama gol avantajıyla adını finale yazdırdı.

BARCELONA'NIN ATTIĞI GOLÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN 



ETO'O TARİHE GEÇECEK

Inter'in golcüsü Samuel Eto'o, İtalyan kulübü ile finale yükselerek Şampiyonlar Ligi'nde farklı takımlar ile forma giyen üçüncü futbolcu olacak. Eto'o daha önce Barcelona ile finalde oynamıştı. Kamerunlu golcü bir sakatlık yaşamazsa Inter ile de finalde kupaya uzanmak için mücadele edecek. Daha önce  Marcel Desailly (Olympique Marseilya 1993, AC Milan 1994), Paulo Sousa (Juventus 1996, Borussia Dortmund 1997) formalarıyla iki ayrı takımda Şampiyonlar Ligi Finali oynayan futbolcular olarak tarihe geçmişlerdi.

KARDEŞLER KARŞI KARŞIYA

Gabriel Milito ve Diego Milito bu sezon Avrupa Kupaları'nda karşı karşıya gelen ikinci kardeş futbolcular oldular. Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde John Arne Riise (Roma) ve Bjorn Helge Riise (Fulham) ilk olarak karşı karşıya mücadele veren kardeşler olmuşlardı. Milito kardeşler Riise kardeşlerden sonra ikinci kez karşı karşıya gelerek finale yükselmek için mücadele ettiler. Diego ve Gabriel, Avrupa kupalarında karşı karşıya gelen yedinci kardeş futbolcular olarak tarihe de geçtiler.