BIST 10.277
DOLAR 32,24
EURO 34,75
ALTIN 2.388,54
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

1 Mayıs'ta AK Parti de Taksim'de olacak

Başbakan Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında Taksim'de kutlanmasına izin verilen 1 Mayıs'a AK Parti milletvekillerinin de geleceğini açıkladı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, TGRT Haber'de ''Ankara'nın Gündemi'' adlı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Taksim'de kutlanacak Emek ve Dayanışma Günü'nü ile ilgili bir soruya verdiği cevapta, hükümetin de temsilcileri ile Taksim Meydanında olacağı müjdesini verdi.

Başbakan Erdoğan, 1 Mayıs'ın 33 yıl aradan sonra Taksim Meydanı'nda kutlanacağının hatırlatılması ve 1 Mayıs'a ilişkin mesajının sorulması üzerine, hükümet olarak 1 Mayıs'ı ''Emek ve Dayanışma Günü'' ilan ettiklerini ve o günün tatil olmasını kararlaştırdıklarını, 33 yıl içerisinde hiçbir iktidarın bunu yapamadığını dile getirdi.

Sendika yönetimleriyle daha önceki yıllarda yapılan görüşmelerde, Taksim'de yapılacak bir mitinge illegal örgütlerin temsilcilerinin katılabileceğini söylediklerini belirten Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bu illegal örgütlerin temsilcileri orada provokatif eylemlerle o güzelim havayı, işçinin, emeğin dayanışma gününü, bayram diye kabul ettikleri günü bayram olmaktan çıkarıyor. Emekçilerin öldürüldüğü o günü tekrar aynı şekilde size hatırlatıyorlar. Biz onu o şekilde hatırlamak istemiyoruz. Onu artık daha farklı bir şekilde analım, hatırlayalım istiyoruz.

"BİR GRUP MİLLERVEKİLİ ARKADAŞIM DA KATILACAK"

Bu yıl özellikle Çalışma Bakanım Dinçer ve İstanbul Valimize de gerekli talimatları verdim. Hassasiyetlerimizi korumalarını bütün sendika temsilcilerinden lütfen siz de isteyin, bu şekilde Taksim Meydanı'nda bu yıl bu işin bir adımı atılsın. Hatta Bakanım, bir grup milletvekili arkadaşım, hükümetimizi temsilen bu emek ve dayanışma gününe de katılsınlar. Arkadaşlarım da buna katılacaklar, o gün orada olacaklar.

Temenni ederim ki, bu bir bayram sevinci içerisinde, bir dayanışma anlayışı içerisinde olur. Tahriklerin olmadığı ama dayanışmanın olduğu bir gün olarak kutlanır. Tabii ki böyle olması halinde bunun geleceği de farklı olur ama bu bazı provokasyonlara kurban edilirse o zaman bizim de bunu değerlendirme mecburiyetimiz doğar.''

"TAKSİM İLE İLGİLİ BİR RÜYAM VAR"

Dünyanın büyük şehirlerinden mitingler için özel alanlar olduğunu, İstanbul gibi bir kentte bile çevreye zarar vermeyecek şekilde rahatlıkla yüz binlerin, milyonların toplanabileceği alan olmadığını vurgulayan Erdoğan, ''Benim Taksim ile ilgili başka bir rüyam, hayalim var. O da Taksim'de trafiği yerin altına almak. Tamamen bir gezi alanı haline getirmek'' dedi. Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile bu konuyu konuştuklarını, proje bazında bazı çalışmalar yaptırdıklarını, bunun gerçekleşmesi halinde Taksim'in çok daha farklı bir meydan haline geleceğini kaydetti.