BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

10 bin kişilik iftarı ’’Gazze’’ için iptal ettiler

İsrail’in Filistin’e uyguladığı katliama karşın boykot başlatan Esenler Belediyesi, 10 bin kişilik iftar programını iptal ederek, iftar bede...

Abone ol

İsrail’in Filistin’e uyguladığı katliama karşın boykot başlatan Esenler Belediyesi, 10 bin kişilik iftar programını iptal ederek, iftar bedelini Gazze’ye gönderecek.
İsrail’in havadan ve karadan saldırıp katliam başlattığı Filistin’e Türkiye yardım eli uzatmaya devam ediyor. İsrail’in Gazze’ye uyguladığı katliamda ölü sayısı 500’e yaklaşırken, Esenler belediyesi Gazze’nin yaralarını bir nebze sarmak için elini taşın altına koydu. Esenler Belediyesi 10 bin kişiye düzenleyeceği iftar programını iptal ederek, iftar parasını kardeş belediyesi Gazze’ye gönderiyor. Aynı zamanda İsrail’e karşı boykot başlatan Esenler Belediyesi, sosyal tesislerinde, parklarında ve gençlik merkezlerinde İsrail meşeli ürünlerin satımını yasakladı.
Her Ramazan Kadir Gecesi’nde düzenlenen ‘10 Bin Hatim, 100 Bin Dua’ programını Gazze’ye ayıran Esenler Belediyesi, Dörtyol Meydanı’ndan 100 bin kişiyi bir araya getirerek, Filistin ve Gazze başta olmak üzere Suriye, Irak, Doğu Türkistan ve zulüm altında inleyen tüm Müslümanların kurtuluşu için hep birlikte el açıp dua edecek.
İsrail’in yaptığı katliamı kınadıklarını belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Bizler Müslümanız. İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamı kınıyoruz. Müslümanlığımızın doğal geleneği olarak kardeşlik görevimiz. Biz Gazze ile kardeş belediyeyiz. Bizim yüreğimiz ikinci kez acıyor” dedi.

“İSRAİL’E KARŞI BOYKOT BAŞLATTIK”
İsrail’e karşı boykot başlatan Başkan Göksu, “Biz Esenler Belediyesi olarak diğer belediyelerimizin aldığı karar gibi kendi tesisimizde İsrail menşeli bütün ürünlerin satışını yasakladık. Bu saldırı devam ettiği sürece bu yasak devam edecek. Halkımızı da bu boykota davet ediyoruz. Dörtyol Meydanı’nda 10 bin kişiye vereceğimiz sokak iftarını iptal ettik. 10 bin kişilik iftarın parası kaç para tutuyorsa bu kaynağın hepsini Gazze’ye göndereceğiz. Bütün tesislerimizde şu saatten itibaren İsrail menşeli ürünleri kaldırtıyoruz. İçecek, yiyecek ne varsa bütün tesislerimizde, 11 tane gençlik merkezimizde, parklarımızda ve diğer sosyal tesislerimizde hepsini yasaklıyoruz, hepsini kaldırıyoruz. Belediyenin bütün satın almalarında şartnamelerine İsrail menşeli hiçbir ürün şartnameye alınmayacak diye girecek. Hiçbir ürün belediye tarafından satın alma işlemine tabi tutulmayacak” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN DÜNYA HAÇLI ZİHNİYETİNDE”
Bütün dünyanın Haçlı zihniyeti ile İsrail’in yanında yer aldığını kaydeden Başkan Göksu, “Madem bütün dünya bir Haçlı zihniyeti ile İsrail’in yanında yer alıyor, biz de Gazzeli kardeşlerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz. Madem bizim elimizde böyle bir imkan var, biz de bunu Gazzeli kardeşlerimizden yana kullanacağız. Bir taraftan boykotla bir taraftan yaptırımlar ile Gazzeli kardeşlerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz. O sahil şeridinde öldürülen çocukların belki hiç olmazsa acısını yüreğimizde hisseder, belki acısını hafifletebiliriz. Şuanda 10 bin hatim okunuyor. Hatimler bitti. Kadir gecesi 100 bin kişi ile Gazze için dua edeceğiz. Bu boykot çağrısı halka da yapılacak” diye konuştu.
(İHA)