BIST 10.046
DOLAR 32,54
EURO 34,76
ALTIN 2.400,50
HABER /  GÜNCEL

Çin: Huawe'nin satışları % 19 arttı

Çin telekomünikasyon şirketi Huawei, bu yılın ilk altı ayındaki satışlarının yüzde 19 artış kaydederek 135,8 milyar yuana (21,9 milyar dolar) çıktığını açıkladı.

Abone ol

Çin telekomünikasyon şirketi Huawei, bu yılın ilk altı ayındaki satışlarının yüzde 19 artış kaydederek 135,8 milyar yuana (21,9 milyar dolar) çıktığını açıkladı.

Huawei, bu dönemde faaliyet kâr marjının % 18,3 olmasını beklediklerini bildirdi.

Çin şirketi geleneksel olarak telekomünikasyon sistemleri için gereç üretmekle birlikte, akıllı telefon gibi hızlı büyüyen sektörlere de açılmaktan büyük yarar gördü.

Halen Huawei, dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri konumunda.

Şirketin baş finans yetkilisi Cathy Meng, Huawei markasının dünya çapında daha çok tanınır olması ve akıllı telefon satışlarının artması sayesinde kaliteyi yakaladıklarını ve sürdürülebilir büyüme elde ettiklerini söyledi.

Araştırma şirketi IDC, Huawei'nin bu yılın ilk üç ayında 13,7 milyon akıllı telefon sattığını ve böylece dünyanın üçüncü büyük akıllı telefon satıcısı sıfatını kazandığını kaydetti.

Huawei son satış rakamlarını açıklamadı.

Şirket, gözlük ve bant şeklindeki takılabilir cihazlar piyasasına da girdi ve akıllı kol bandı Talkband'i bu yılın başlarında piyasaya sürdü.

Çin'in dördüncü kuşak cep telefonu teknolojisine yatırım yapması da Huawei şirketine sürekli bir gelir olanağı sağladı.

Huawei'ın ekonomik büyümesi, son yıllarda faaliyetlerinin başlıca piyasalarda yakın takibe alınmasına rağmen gerçekleşti.

2012 yılında Amerikalı politikacılar şirketin Çin hükümeti ve ordusuyla bağları olduğunu savunarak güvenlik açısından tehdit oluşturduğunu öne sürmüştü.