BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.400,12
HABER /  GÜNCEL

1 yıl ücretsiz gazete dağıtılacak

18 yaşından büyük herkese istediği gazeteye ücretsiz bir yıl abonelik hakkı tanınancak. Türkiye'de değil tabii ki;

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, krizden büyük darbe yiyen basın sektörünü 600 milyon Euro’luk acil yardım paketiyle kurtaracak.

Plan kapsamında 18 yaşından büyük her Fransız’a istediği gazeteye ücretsiz bir yıl abonelik hakkı tanıyacak olan Sarkozy, bu yolla hem okuma alışkanlığını, hem de gazetelerin cirolarını artıracak. Ayrılan fon basının küresel krizin etkilerinden korunması için 3 yıllık bir program dahilinde kullanılacak.

Fransa Avrupa’da İngiltere ve Almanya ile kıyaslanınca basının küresel krizden en büyük darbeyi yediği ülke oldu. Komünist birliklerin burnundan kıl aldırmaması, gazete satışı yapılan kiosk sayısının yetersiz kalması ve tirajın çok büyük düşüş yaşaması sonucunda sektör Avrupa’da en büyük küçülmeyi yaşadı. Ülkenin büyük gazete ve televizyon patronları ile iyi ilişki içinde olan Sarkozy, bu yardımın basın özgürlüğüne zararının dokunmayacağının garantisini de vererek, "Herhangi birinin bu konuda şüphe duymasına anlam veremiyorum. Ancak planlama doğru yapılmazsa özgür basının yok olma riski olduğunu da biliyorum" dedi. Fransa’da devlet basın için her yıl direk veya indirek yollardan yardım yapıyor. Sarkozy zordaki basın sektörüne otomotivden farklı bakılmaması gerektiğine de dikkat çekerek, "Zordaki sektörlere yardım etmeyi sürdüreceğiz" diyor.