BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

1 Nisan şakası gerçek oldu

Alanya’da "gay"lere hizmet vereceği iddiasıyla kentte tartışmalara neden olan bar, 1 Nisan’da açıldı.

Abone ol

İşin ilginç yanı, yerel Yeni Alanya Gazetesi, 1 Nisan günü birinci sayfadan "Gay bar açıldı" başlığıyla bir şaka haber yayımladı. Yeni Alanya Gazetesi, "şaka haber"in aslında gerçek olduğunu görünce ertesi gün "Şaka gerçek oldu" başlığını attı.

Alanya’ya 4 yıl önce birlikte gelip yerleşen Hollandalı eşcinsel sevgililer Ad Van De Wouw ile Vincent Lemmens, İskele Caddesi’nde bar açmaya hazırlanırken, bu yerin "gay bar" olacağı iddiası ortaya atıldı. Hollandalıların "Amelia" adını verdiği barın açılmasına AKP ve MHP’den tepki geldi, belediyenin ruhsat vermemesi istendi.

ŞEF GARSON DEVRALDI

Tartışmalı bar, önceki gün akşam üzeri açıldı. Hollandalı sevgililerin yanında şef garson olarak çalışan Muhsin Şaar, açılışı izlemeye gelen gazetecilere, barı devraldığını ve ruhsatının da kendi üzerine olduğunu söyledi. Türk konuğun olmadığı açılışta Ad Van De Wouw ile Vincent Lemmens, Hollandalı konuklarla birlikte eğlendi. Ad Van De Wouw ile Vincent Lemmens soruları yanıtlamaktan kaçınırken, Muhsin Şaar, şunları söyledi:

BÖYLE BİR ŞEY YOK

"Gay bar diye bir şey yok, ben devraldım. Kimse Müslüman mahallesinde salyangoz satamaz. Avrupa Birliği’ne de Amerika Birliği’ne de girecek olsak, kültürümüz ve örf ve adetlerimizden kimseye ödün vermeyiz. Hollandalı arkadaşlarım böyle bir olayın Türkiye’de normal karşılanacağını zannetti. Ancak büyük bir yanılgıya düştüler. Sonunda burayı devretmek zorunda kaldılar."

Manşetten verdi

Amelia Bar’ın açılışıyla ilgili söylentiler Alanya’da 1 Nisan şakasına da konu oldu. Yerel Yeni Alanya Gazetesi, 1 Nisan günü "Gay bara izin çıktı" manşetiyle yayımlandı. İlk sayfada, gay barın açılacağını ve Alanya Belediye Başkanı Anavatan Partili Hasan Sipahioğlu’nun buna izin verdiği belirtilirken haberin devamının verildiği iç sayfada "Ve şakalandınız" ara başlığıyla haberin 1 Nisan şakası olduğu duyuruldu. Ama aynı gün Amelia Bar, bir davetle açılınca Yeni Alanya Gazetesi, ertesi günkü "Şaka gerçek oldu" başlığını kullandı.

Kaynak: www.hurriyet.com.tr