BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,89
ALTIN 2.441,89
HABER /  GÜNCEL

1 milyar liralık 14 Şubat pazarı

Yılbaşı, Sevgililer Günü, Anneler Günü, Babalar Günü gibi özel günlerde yaşanan harcama trafiği firmaları özel kampanyalar için harekete geçiriyor.

Abone ol

Yılbaşı alışverişleri ile hareketli günler yaşayan perakende sektörü, Sevgililer Günü pastasından pay almak için iddialı kampanyalar sunuyor. Markalar, birbirinden cazip indirimler, promosyonlar ve özel hizmetler hazırladı. Tekstilden kuyumcuya, ayakkabıdan beyaz eşyaya kadar birçok sektör, bu hafta cirolarında iki katı artış bekliyor. Sevgililer Günü harcamalarının 1 milyar TL'yi geçmesi bekleniyor.

PASTADAN PAY ALMAK İÇİN...

Özel günlerde yoğunlaşan alışveriş pastasından pay almak için sadece bu güne özel koleksiyon hazırlayan da var, sadece 14 Şubat'a kadar geçerli olacak özel indirim ve promosyonlar uygulayanlarda. Pembe ve kırmızı renklerinin öne çıktığı sevgililer günü ürünlerinde, özel hediye ambalajları, eve servis, daha uzun garanti süreleri gibi farklı uygulamalar da dikkat çekiyor.

ŞIK PAKETLERLE SUNUM

Ayrıca, çok şık hediye paketleri ile hediye alışverişleri teşvik ediliyor. 500 TL'Lik alışverişe "İnci Seti" hediye eden Wedding World Kuyumcukent, bir yandan da "Türkiye'nin En Ucuz Altını Burada" kampanyası ile kuyum alışverişlerinden pay almayı hedefliyor.

MADONNA'LI KAMPANYA

Dünyaca ünlü gözlük markası Ray-Ban ise "Aşk'ın Efsanesi : Ray-Ban" sloganıyla, ünlü aşk filmlerinde kullanılan efsane modellerini bugüne özel bir kam-panya ile sunuyor. Dolce Gabbana, Madonna ile gerçekleştirdiği yeni kampanyasının 2. bölümünü Sevgililer Günü öncesi piyasaya sunuyor.

BERABER UÇUŞA İNDİRİM

Türk Hava Yolları (THY), 'Sevgililer Günü' için sevgililere ve sevdikleriyle beraber uçmak isteyenlere özel bir promosyon kampanyası başlattı. İstanbul çıkışlı Avrupa, Türk cumhuriyetleri, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya ekonomi sınıfta bir kişi gidiş-dönüş (vergiler hariç) 199 avroya seyahat ederken, beraber yolculuk yapacağı ikinci kişi biletini sadece (vergiler hariç) bir avroya alabilecek. Ayrıca bu hatlarda business sınıfta seyahat etmek isteyen yolcular (vergiler hariç) 599 avroya, beraberindeki kişi de (vergiler hariç) bir avroya uçabilecek.

Yüzyılların geleneğine bankalar da katıldı

Yüzyıllardır dünyanın dört bir yanında kutlanan 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla düzenlenen çeşitli kampanyalar, ekonomiyi canlandırdı. Bankalardan havayolu şirketlerine, kuyumculardan çiçekçilere, internet sitelerine firmalar, yaptıkları indirimli kampanyalar veya sevgiliye özel paketlerle müşterilerin ilgisini çekmeye çalışıyor. İş Bankası İnternet Şubesi üzerinden 14 Şubat'a kadar işlem gerçekleştiren müşteriler, 'İnternet Şubesi Sevgililer Günü Çekiliş Kampanyası'na katılacak. Yapı Kredi Worldcard, 14 Şubat'a kadar üç adet 100 liralık alışveriş yapan müşterilerine, Sevgililer Günü akşam yemeğinde 50 liraya kadar indirim imkânı sunuyor.

İmalattan halka ucuz altına bir de set hediye

Evlilik hazırlıklarına yönelik bir alışveriş merkezi olan Wedding World Kuyumcukent'in Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Merim, AVM olarak Sevgililer Günü için çok özel bir şey yapmaları gerektiğini belirtti ve ekledi: "14 Şubat tarihine kadar Wedding World'deki herhangi bir mağazadan 500 TL alışveriş yapan herkese "İnci Seti" hediye ediyoruz. Altın ve mücevher konusunda "Türkiye'nin En Ucuz Altını Burada" kampanyasına başladık. AVM'yi 20 binin üzerinde kişinin ziyaret edeceğini tahmin ediyoruz."

Özel günlere özel önem

Polaris Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Güvel, Polaris olarak özel günlere önem verdiklerini belirtti. "Buna göre de özel kampanyalar uyguluyoruz" diyen Güvel şunları kaydetti: "Özellikle Anneler günü ve Sevgililer Günü bizim en fazla önem verdiğimiz dönemler oluyor. Yılbaşında, "Yüzdeyi Bırak, Fiyata Bak" kampanyası uyguladık ve satışlarımızda ciddi bir artış sağladık. Sevgililer Günü alışverişleri için de tüm Polaris mağazalarında ayakkabı ve çanta ürünlerimizde "Etiketin Yarısı" kampanyası uygulu-yoruz. Özel günlerde, böyle iddialı kampanyalarla desteklediğimiz için satışlarımız iki katı artış gösteriyor."