BIST 10.190
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.381,16
HABER /  GÜNCEL

1 Mayıs’ın faturası ağır oldu

1 Mayıs’ta İstanbul Beşiktaş’ta eylemcilerle polis arasında çıkan olaylar sonrası çok sayıda iş yeri zarar gördü. İş yeri sahipleri ve beled...

Abone ol

1 Mayıs’ta İstanbul Beşiktaş’ta eylemcilerle polis arasında çıkan olaylar sonrası çok sayıda iş yeri zarar gördü. İş yeri sahipleri ve belediye çalışanları, sabahın erken saatlerinde temizlik yaptı.
Kadıköy’de 1 Mayıs halaylar eşliğinde kutlanırken, İstanbul’un birçok semtinde eylemciler ile polis arasında çatışma yaşandı. Beşiktaş’ta Taksim’e çıkmak isteyen eylemciler, taş, bilye, molotof ve havai fişeklerle polislere ve çevrede bulunan iş yerlerine saldırdı. Kentin birçok bölgesinde yaşanan gerginlik sonrası 1 Mayıs’ın bilançosu gün yüzüne çıktı.
Polis ile eylemciler arasına çıkan olaylarda birçok kişi gözaltına alınırken, çok sayıda iş yeri ve banka ATM’si zarar gördü. İş yeri sahipleri sabahın erken saatlerinden itibaren iş yerlerinin kepenklerine yazılan yazıları temizledi. Bazı vatandaşların kepenklere yazılan yazıları çıkartmaya çalışırken zorlandıkları görüldü. Belediye çalışanları ise sokaklarda 1 Mayıs’tan kalan taşları temizledi.
(İHA)