BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.431,08
HABER /  MEDYA

Cemaatten Erdoğan'a 'alim müsveddesi' misillemesi!

Başbakan Erdoğan'ın Fethullah Gülen için kullandığı "alim müsveddesi" ifadesine cemaat cephesinden yanıt bir kitap olarak geldi: Bir alim protresi

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
AK Parti ile cemaat savaşında Başbakan Erdoğan'ın hedef aldığı kilit isim olan Fethullah Gülen için kullandığı "alim müsveddesi" ifadesine cemaat cephesinden ilginç bir misilleme geldi. Cemaat Fethullah Gülen'i konu alan "Bir alim protresi" adlı kitap için PR çalışmalarına başladı.

‘M. Fethullah Gülen Bir Alim Portresi’ adlı kitap geçtiğimiz hafta itibarıyla raflardaki yerini aldı. Editörlüğünü Prof. Dr. Hamza Aktan üstlendiği kitap 11 farklı bölümden oluşuyor. Kitaba birçok akademisyen katkıda bulunurken fıkıhtan kelama, tefsirden hadise Gülen’nin İslamî ilimlere yaptığı "katkı" anlatılıyor. Başta Zaman si olmak üzere cemaat medyasında geniş yere bulan kitap Gülen için hayli iddialı ifadelerle dikkat çekiyor.

Fethullah Gülen'in "hem İslâmî bilimlere, hem de günümüzün modern bilimlerine download.20140502105433.jpegvukufiyeti olan bir ilim adamı" olarak tanıtıldığı kitap, Başbakan ve AK Parti'nin "alim müsveddesi, sahte peygamber" gibi ağır suçlamalarına hedef olan Gülen'in imajını güçlendirmek amacı taşıyor. Cemaate yakın akademisyenlerin Gülen için dizdiği övgülerin geniş yer bulduğu kitabın editörü Hamza Aktan, kitabın hazırlanma aşamasının yaklaşık altı ay sürdüğünü ifade ediyor. Kitapta 11 akademisyenin makalelerinin yer aldığı bilgisini veren Aktan, “Bu akademisyenlerin her biri ülkemizin seçkin ilim adamları. Makalelerin kitapta yer alışında akademisyenlerin unvanından ziyade ortaya çıkardığı çalışmanın özgünlüğü ve bilimsel düzeyi esas alındı. Bu eserin ülkemiz insanının ilim ve irfanına katkıda bulunacağına inanıyoruz.” diye konuştu.

Zaman'da kitabın tanıtıldığı haber için