BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Ziraat Bankası'ndan bir ilk!

Türkiye’de hizmet sektörünün gelişmesiyle birlikte çok sayıda şirket, çalışanlarına verdiği yemeği ofis dışına çıkardı.

Abone ol

Kuruluşunun 150. yılında olan Ziraat Bankası ilk kez çalışanlarına yemek çeki verdi. Günlük 12 lira limit olan yemek çeklerinin dağıtımına başlandı. 30 bin çalışanı olan banka her yerde yemek yeme olanağı sağlayacak kart hizmetini Setcart firması sunacak.

Setcard Genel Müdürü Öner Piyade "Ziraat bankası ile anlaştık, Türkiye'nin en büyük bankası ile yemek çeki sektörünün yegane yerli oyuncusu arasındaki bu işbirliği güçlü bir sinerji oluşturacak" dedi

2 BİN ESNAF KARTLI ÖDEME SİSTEMİYLE İLK KEZ TANIŞACAK

Setcard Genel Müdürü Öner Piyade'nin açıklamasına göre Anadolu'da 2 bin esnaf kartlı ödeme sistemleriyle ilk kez tanışacak.

Türkiye'de yemek çeki pazarı son 10 yılda %100 büyüdü. 2002 yılında yaklaşık 500 bin kart ve 500 milyon dolar ciroya sahip olan sektör bugün 1 milyon kart müşterisi ve 1 milyar dolar ciroya ulaştı. Önceleri 'yemek kuponu' olarak adlandırılan yemek çekleri zaman içinde teknolojide yaşanan hızlı değişime paralel olarak dijital yemek kartlarına dönüştü. Özellikle kurumsal firmaların tercih ettiği yemek kartları ile çalışanlar, yemek ödemelerini kartlarına yüklenen krediden yapabilirken, böylelikle üzerlerinde para bulundurmaya gerek duymuyor. Bu sistem sadece çalışanlara değil firmalara da büyük bir kazanç elde ediyor.

Nakit paranın yerine kullanılan yemek kartları patronların gözdesi haline geldi. Her gün bir milyonun üzerinde çalışan, yemeğini kart ile yiyor. Restoran, lokanta, pastane gibi yerlerde kullanılan yemek kartları sektöründe Fransız şirketlerin ağırlığı devam ederken yerli bir firma pazardaki ağırlığını artırmaya devam ediyor. Sektörde taşlar yerinden oynamaya başlarken 2 milyar liranın üzerinde cirosu olan pazarda Setcard yabancı devlere kafa tutuyor. 2001 yılında kurulan Set Kurumsal Hizmetleri AŞ kısa sürede Fransızların en ciddi rakibi haline geldi. Çok sayıda finans kuruluşu ve sanayi devi, çalışanlarının yemek ödemelerini Setcard ile gerçekleştiriyor.

FİNANS SEKTÖRÜNÜN DEVLERİ YEMEK KARTINI TERCİH EDİYOR

Sektörde yabancı şirketler ile yarışan Setcard, Türkiye’nin önde gelen firmalarını müşterileri arasına katmayı başardı. Sadece finans sektöründe Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, Bank Asya gibi devler yer alırken, Arçelik ve Opet gibi Türkiye’nin en büyük sanayi şirketleri de yerli yemek kartını tercih ediyor. 2005 yılında elektronik ödeme sistemlerine geçiş yaptıktan sonra yüzde 80 oranında büyüme gösterdiklerini ifade eden Piyade, “Önümüzdeki beş yıl içerisinde büyüme hedefimiz yüzde 100’e yakın. Her geçen gün kurumsal müşteri sayımızı artırıyoruz. Yemek kartı pazarında kısa sürede taşlar yerinden oynayabilir.” dedi. Set Kurumsal Hizmetler’in Yönetim Kurulu Başkanı Piyade, sundukları hizmetin yemek kartı ile sınırlı olmadığının altını çizerek müşterilerine ‘Setcard Tedarik, Setcard Çay, Sosyal Yardım Kartı’ gibi ürünlerle de kolaylık sağladıklarını aktardı.