BIST 10.248
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.398,96
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti çok istediği şeyden taviz verecek

Başbakan Yardımcısı Atalay, yeni anayasada başkanlık sistemi için taviz verilebileceğini söyledi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Diyarbakır'da sivil toplum örgütü temsilcileriyle yaptığı toplantı sonrasında bir basın açıklaması yaptı. Atalay yaptığı açıklamada anayasaya ilişkin soruları da cevaplandırdı. Atalay hükümetin çıkarmakta en çok ısrarcı olduğu başkanlık sistemi için de gerekirse tavizler verilebileceğini söyledi.

Atalay şunları söyledi:

Uzlaşma Komisyonu’nda anayasa ile ilgili ilerleme olması için elimizden gelen her şeyi yaptık. Yeter ki anayasa yapılsın diye tavizler veriyoruz. Ama bir süre var. Başbakanımız o süreyi telaffuz etti Mart sonu gibi süre verildi. Eğer uzlaşma komisyonunda mesafe alınırsa memnun olacağız. Eğer orada bir oyalama taktiği güdülüyorsa ki bazı partilerin o yöndeki eğilimlerini seziyoruz, burada yürümezse o çaba alternatifler aramakta haklıyız.

Partilerin 4’ü ile olmazsa üçüyle, değilse biriyle referanduma götürecek sayıyı bulursak anayasayı yapmakta kararlıyız. Mecbur kalırsak onu da deneyeceğiz. Hiç engellemeyeceğiz anayasa yapımını. Parti olarak biz onu önemli görüyoruz. Bütün diğer konularda uzlaşma sağlanır da konu sadece başkanlık sistemine kalırsa orada da esneyeceğiz, tavizler vereceğiz.