BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.402,04
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Solo Türk ekibi Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde

Türk Hava Kuvvetlerinin ilk gösteri takımı Solo Türk ekibi Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde pilot adaylarıyla buluştu.

Abone ol

Solo Türk F-16 gösteri uçuşu ekibi, Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi öğrencilerine konferans verdi. Solo Türk F-16 gösteri uçuşu ekibi, Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştu.

“Solotürk Gönüllülük Esasıyla yapılıyor”

Konferansta öğrencilere uçuş tecrübelerini aktaran Pilot Yüzbaşı Sedat Yalın Ahbab, Solo Türk'ün Türk Hava Kuvvetleri'nin 100'üncü kuruluş yılı anısına Türk halkına bir armağanı olarak doğduğunu söyledi. Solo Türk ekibinin 2 pilot, 2 destek personeli ve 9 uçak bakım personelinden oluştuğunu ifade eden Ahbab, ''Bir kişi hariç herkesin asıl başka bir işi var. Solo Türk tamamen gönüllülük esasına dayanan başka bir iş'' dedi.

Gösteride kullanılan F-16 tipi uçağın, üzerindeki tasarım boyası hariç standart bir F-16'dan farkı olmadığını belirten Ahbab, uçağın üzerinde gelişmiş bilgisayar sistemleri ve buna ilaveten yüksek manevra kabiliyetlerinin de olduğunu ifade etti.

Ahbab, uçuş sırasında uçağın bıraktığı beyaz duman ile de ilgili bilgiler vererek, ''Uçağın kanat uçlarında duman gereçleri var. Bunları gösteriyi daha zengin hale getiriyor. Bizim kullandığımız duman sistemi ile Türk Yıldızları'nın kullandığı sistem farklı. O yüzden biz,beyaz duman bırakıyoruz'' diye konuştu.

Yılda yaklaşık 25 gösteri uçuşu gerçekleştirdiklerini ifade eden Ahbab, yurt içinde ve yurt dışında birçok gösteri uçuşu gerçekleştirdiklerini ve bunları yaparken de insanları rahatsız etmemek için meskun mahallerden uzak bölgelerde yapmaya gayret ettiklerine dikkati çekti.

''Her seferinde heyecanlanıyorum''

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Pilot Yüzbaşı Ahbab, uçuş öncesinde ne hissettiğine ilişkin bir soruya, ''Her seferinde pozitif anlamda heyecanlanıyorum. O aradaki kafamdaki tek şey, neyi, en iyi nasıl yaparsam mutlu olur, bunu düşünüyorum'' dedi.

Solo Türk'ün grafik tasarımcısı Murat Dorkip

Solo Türk F-16 uçağının grafik tasarımcısı Murat Dorkip de, uçağın tasarımının ödüllü bir tasarım olduğunu vurgulayarak, tasarıma ilişkin özellikle yurt dışından olumlu tepkiler aldıklarını dile getirdi.