BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İmralı ikinci heyeti için son karar!

Adalet Bakanlığı İmralı'ya gidecek ikinci heyet için onay verdi. BDP heyeti cumartesi İmralı'ya gidecek.

Abone ol

Adalet Bakanlığı, Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Altan Tan'dan oluşan BDP heyetinin İmralı'ya gitmesine onay verdi. Bu ikinci heyet 23 Şubat Cumartesi günü saat 8.30'da İmralı'ya gidecek.

Adalet Bakanlığı, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşme başvurusunda bulunan BDP heyetine izin verdi. Alınan bilgiye göre, Adalet Bakanlığı, BDP'nin dün yaptığı başvuruyu değerlendirdi.

Değerlendirme sonucunda Adalet Bakanı Sadulluh Ergin, terör örgütü elebaşı Öcalan ile görüşmek üzere İmralı'ya gidecek BDP heyetine ilişkin izin yazısını onayladı. Yazı sabah saatlerinde BDP'ye gönderildi.

Buna göre, BDP milletvekilleri Sırrı Sürreya Önder, Altan Tan ve Pervin Buldan 23 Şubat Cumartesi günü saat 8:30'da İmralı'ya gidecek.

KRİTİK HEYETTE BUGÜNE BÖYLE GELİNDİ

ERDOĞAN'IN ÜZERİNi ÇİZDİĞİ İSİMLER

Yılbaşında gerçekleştirilen birinci İmralı görüşmesinden sonra gerçekleşmesi beklenen ikinci İmralı heyetinde isim krizi dün çözüldü. Bugün bütün gözler Adalet Bakanlığı'ndan gelecek karardaydı.

Erdoğan'ın öncelikle İmralı'ya gidecek heyet için PKK'lılarla kucaklaşan BDP'lilerin isimlerinin üzerlerini çizdi. Bu isimlerden biri de BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanaktı.

GÖZLER EŞBAŞKANLARDAYDI

İmralı'ya ağabeyi Abdullah Öcalan'ı ziyaret eden Mehmet Öcalan dönüşte İmralı heyeti için de mesajlar verdi. Öcalan'ın "İsimler konusuna girmedik ama bilinmesi gereken bu süreç ilerleyecekse eşbaşkanlarla gidilirse daha demokratik halde orada tartışılır. Belki ondan sonra bir heyetle gidilmesi olabilir. Eşbaşkanlarla gidilmesi toplum için daha önemlidir." açıklamasından sonra gözler yeniden eşbaşkanlara çevrildi.

ILIMLI İSİMLER SEÇİLDİ

Bunun üzerine BDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ile DTK Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk için resmi izin istendi. Ancak hükümet bu isimleri kabul etmedi.

BDP ikinci seçenek olarak daha ılımlı isimler olan Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Altan Tan isimlerini verdi. Dün verilen bu isimlere bugün Adalet Bakanlığı'ndan onay geldi.