BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.403,06
HABER /  DÜNYA

Zeydi karizmayı çizdirdi mi?

Ayakkabı fırlatarak dünya kahramanı ilan edilen Iraklı gazeteci için ortaya atılan bir iddia sevenlerini derinden sarstı..

Abone ol Geçen pazar günü ABD Başkanı George Bush’a ayakkabılarını fırlatan Iraklı muhabir Muntazar El-Zeydi’nin özür dileyip af talep ettiği iddia edildi.

Irak Başbakanı El Maliki’nin basın danışmanı, El-Zeydi’nin Başbakan’a bir mektup gönderdiğini duyurdu.

Açıklamaya göre, muhabir mektubunda eylemini “çirkin” olarak nitelendiriyor. Ayrıca, 2005 yılında Maliki ile yaptığı röportajı hatırlatarak, Maliki’den kendisini affetmesini istiyor.

Muntazar El Zeydi’nin ailesiyse, muhabirin asla böyle bir talepte bulunmayacağını savundu.

BASKI ALTINDA İFADE VERDİ

Ağabeyi, “Onu iyi tanırım, özür dilemez. Eğer böyle bir şey gerçekten olduysa, baskı altında olmuştur” açıklamasını yaptı.

El-Zeydi, pazar gününden bu yana gözaltında tutuluyor. Iraklı yetkililer, muhabirin 15 yıl ceza alabileceğini belirtiyor.

DAHA ÖNCE DE PLANLAMIŞ

Muntazar El Zeydi'nin, saldırıyı Bush'un 3 Eylül 2007'de Ramadi'ye yaptığı ziyaret sırasında planladığını itiraf ettiği belirtildi.


BUSH'TAN DEĞİL IRAK HÜKÜMETİNDEN ÖZÜR DİLEMİŞ

El Kinani, El Zeydi'nin soruşturmada, olayın bu boyuta ulaşacağını tahmin etmediğini, Irak hükümetini aşağılamak gibi bir kastı bulunmadığını, sadece Bush'u hedef aldığını, Irak hükümeti ve Başbakan Nuri El Maliki'den özür dilediğini, salonda kendisine vuran korumalar hakkında şikayetçi olduğunu, savcının da kendisini teyit ettiğini kaydetti.

BİR KAÇ MORLUK DIŞINDA İYİYMİŞ

Yargıç El Kinani, El Zeydi'nin bütün ihtiyaçlarının karşılandığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu, vücudunda birkaç morluk dışında bir şey bulunmadığını söyledi.

AYAKKABI TAHLİL EDİLMEK ÜZERE PARÇALANMIŞ

Hakim El Kinani, Başbakanlığa bağlı Güvenlik Dairesinden istediklerini El Zeydi'nin bütün eşyalarını istediklerini, ancak "tahlil edilmek üzere parçalandığı" bildirilen ayakkabının kendilerine gönderilmediğini ifade etti.