BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.438,19
HABER /  POLİTİKA

Zeybek'in hayalindeki Türkiye

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, nasıl bir Türkiye hayal ettiğini anlattı. Zeybek'in gündeminde ayrıca o iki ada var.

Abone ol

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ''Polise tokat atılmayan, askerinin başına çuval geçirilmeyen bir Türkiye istiyorum'' dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Manisa'nın Turgutlu ilçesini ziyaret eden Zeybek, ilçe girişinde partisinin Turgutlu ilçe başkanı Faruk Aydın ve partililer tarafından mehter takımıyla karşılandı.

Mehteranla birlikte Turgutlu Atatürk Bulvarı'nda yürüyen ve partisinin ilçe başkanlığını ziyaret eden Zeybek, daha sonra parti otobüsünden vatandaşlara hitap etti.

Zeybek, mehterin Türk tarihinde önemli bir yeri olduğunu, bütün illerde bakanlığı döneminde mehter takımı kurmak ve bu işe gönül verenleri devlet kadrosuna almak istediğini anlatarak, ''Ancak Cumhurbaşkanı Kenan Evren buna müsaade etmedi'' dedi.

Vatandaşlardan Kırata oy vermelerini isteyen, bundan sonraki seçimde tek başına iktidara geleceklerini söyleyen Zeybek, ''Polise tokat atılmayan, askerinin başına çuval geçirilmeyen bir Türkiye istiyorum'' dedi.

Zeybek, gazetecilerin Didim açıklarındaki Bulamaç ve Eşek adalarıyla ilgili sorusu üzerine, şunları kaydetti:

''Bu adalar Demokrat Partinin adaları değil, milletin adalarıdır. Devletin buna sahip çıkması gerekir. Söylemlerimizle bu adalar Türkiye'nin gündemine girmiştir. Biz amacımıza ulaşmış olduk. Yunanlar Türkiye'nin bu adaları unutmayacağını anlamıştır. Bu adalara sahip çıkılmasından başka bir isteğimiz olmamıştır.''
Zeybek, daha sonra Ahmetli ilçesine geçerek, partisinin ilçe seçim bürosunun açılışını yaptı ve esnafı ziyaret etti.