BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
HABER /  GÜNCEL

Fişleme iddialarına zehir zemberek yalanlama!

Tarafın "fişleme" haberine Maliye Bakanlığı'ndan yalanlama geldi. Bakanlık, Taraf'ın belgesi için "uydurma" dedi.

Abone ol

Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, dün Taraf Gazetesi'nin Bakanlığa atfen iddia ettiği belgeyle yayınlanan 'Babasının ismi fişleme getirdi' başlıklı haberin belli bir amaca matuf olmak üzere hazırlanmış, karalamaya dönük maksatlı yalan bir haber olduğu kaydedildi.

Bugün de yalan haberin devam ettirildiğinin görüldüğü ifade edilerek, açıklama yapılmasının zaruri olduğu ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi:

TEK MERKEZDEN KONTROL EDİDİKLERİ MALUM GAZETELERİN BELGE MÜSVETTESİ

"Tek bir merkezden kontrol edildikleri malum Bugün, Zaman ve Taraf gazeteleri kendilerinin uydurdukları ve ürettikleri bir 'belge müsveddesini' kullanarak sınava leke düşürmeye çalışmaktadırlar. Bu yalan haber ittifakı ile de şer cephesi kendilerini ele vermiştir. Bu haberlerle toplumun belirli kesimlerini maksatlı bir şekilde seçerek sanki o kesimler hedef seçilmiş gibi bir kanaat oluşturmaya çalışmaktadırlar. Bu 'medya grubunun' her türlü gayrimeşru yollara başvurarak yalan ve iftiraya dayalı haber ve yayıncılık yaptığı kamuoyunun malumudur. Haberi yapmak için ürettikleri belgede yer alan ayrımcı ifadeler de esasen kendi ayrımcı ve bölücü tavırlarının dışavurumundan başka bir şey değildir."