BIST 9.951
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.442,30
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Yüzleşmeye hazır mısınız?

Ünlü fotoğrafçı Robert Knoth'un, Çernobil kazasıyla ilgili fotoğraf sergisi, İstanbul'da açılıyor.

Abone ol

Ünlü fotoğrafçı Robert Knoth'un, Çernobil kazasının insanlarda ve doğada yol açtığı tahribatın karelerinden oluşan fotoğraf sergisi, 24 Nisan'da İstanbul'da açılacak.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, serginin, 26 Nisan 1986'da, Ukrayna'da bulunan Çernobil Nükleer Santrali'nde meydana gelen nükleer kazanın 20. yılında, İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO) ve Greenpeace işbirliğiyle gerçekleştirileceği belirtildi.

Açıklamada, sergide, kaza kurbanlarının kişisel hikayeleri, çöle dönüşmüş alanlar, radyasyondan etkilenmiş şehir, günlük yaşam ve insan portrelerinin bulunduğu 80 fotoğrafın yer alacağı kaydedildi.

18 Nisan'da Avrupa Parlamentosu'nda, ardından da Londra, Roma, New York, Berlin, Amsterdam ve Melbourne gibi şehirlerin de aralarında bulunduğu 30 ülkede eşzamanlı açılacağı bildirilen serginin, İstanbul'da da İDO'nun Karaköy Şehirhatları Vapur İskelesi'nde 24 Nisan Pazartesi gününden itibaren ziyaret edilebileceği belirtildi.

Sergide, Ukrayna'nın Çernobil, Kazakistan'ın Semipalatinsk ve Rusya'nın Mayak ve Tomsk bölgelerinde yaşanan kazaların yol açtığı doğal felaketin gözler önüne serileceği kaydedildi.

Fotoğrafçının geçen yıl Dünya Basın Fotoğrafları Ödülleri'nde derece kazandığı bir çalışmasının de yer alacağı sergi, 10 gün açık kalacak.