BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Pulitzer ödülleri açıklandı

Pulitzer ''gazetecilik ve sanat'' ödüllerinin bu yılki sahipleri Columbia Üniversitesi'nde açıklandı.

Abone ol

"Haber fotoğrafı" dalında Dallas Morning News çalışanları, Katrina Kasırgası sonucu New Orleans'taki kaos ve acıyı anlatan fotoğraflarıyla ödülün sahibi oldu.


"Güncel fotoğraflar" kategorisinde ise Rocky Mountain News'tan Todd Heisler, Irak'tan ölen ABD askerlerinin cenazelerinin perde arkasını yansıtan fotoğraflarıyla Pulitzer'i aldı.


New Orleans'ta yayımlanan The Times-Picayune ile Gulfport'ta yayımlanan The Sun Herald gazeteleri, Katrina Kasırgası ile ilgili çalışmaları sonucunda ''kamu hizmeti'' dalındaki ödüle layık görüldü.


The Times-Picayune, Katrina Kasırgası ile ilgili haberi örnek gösterilerek ''son dakika haberi'' dalında da ödülün sahibi olurken, ''araştırmacı gazetecilik'' dalında ödülü, Jack Abramoff skandalıyla ilgili çalışmalarıyla Washington Post Gazetesi'nden Susan Schmidt, James V. Grimaldi ve R. Jeffrey Smith paylaştı.


Yine Washington Post'tan, ABD yönetiminin Yemen'de demokrasi yönündeki çalışmalarını haber yapan David Finkel, ''açıklayıcı haber'' dalındaki ödülün sahibi oldu.


Washington Post'tan Rana Priest, gizli cezaevleri ve ABD yönetiminin terörizmle mücadele kampanyasıyla ilgili haberleriyle, ''çarpıcı haber'' dalında ödüllendirilirken, The New York Times Gazetesi'nin çalışanlarından James Risen ve Eric Lichtblau ile San Diego Union-Tribune ve Copley News Service çalışanları, ''ulusal haber'' dalında yılın en iyileri olarak seçildi.


New York Times Gazetesi'nden James Kahn ile Jim Yardley de, ''uluslararası haber'' dalında, Çin'deki hukuk sistemine dair haberleri dolayısıyla ödüle layık görüldüler.


''Kurgu'' dalındaki ödülü, ''Mart'' adlı romanıyla Avustralyalı yazar Geraldine Brooks, ''makale'' dalındaki ödülü ise, Irak'ta ölen arkadaşının ailesine yardım eden bir askerin öyküsüyle Rocky Mountain Gazetesi'nden Jim Sheeler aldı.


2006 Pulitzer ödüllerine layık görülen diğer isimler ise dallarına göre şöyle oldu;
Yorum haber: Nicholas D. Kristof (The New York Times).
Moda yazısı: Robin Givhan (The Washington Post).
Başyazı: Rick Attig ve Doug Bates (The Oregonian).
Karikatür: Mike Luckovich (The Atlanta Journal-Constitution).
Son dakika haber fotoğrafı: The Dallas Morning News.
Kurgusal olmayan düzyazı: Caroline Elkins.
Makale fotoğrafı: Todd Heisler (Rocky Mountain News).
Biyografi: Kai Bird ve Martin J. Sherwin.
Şiir: Claudia Emerson.
Piyano konçertosu: Yehudi Wyner.
''Drama'' dalındaki ödül ise 1997 yılından bu yana ilk kez sahipsiz kaldı.