BIST 9.919
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.450,91
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Yüzde 5 peşinatla konut sahibi olun

Venedik konseptli Via Port Venezia projesi ile dikkat çeken Via Properties & Gürsoy ortaklığı, vatandaşı yüzde 5 peşinatla konut sahibi yapıyor

Abone ol

İstanbul Gaziosmanpaşa'da Venedik konseptli Via Port Venezia projesi ile dikkat çeken Via Properties & Gürsoy ortaklığı, 2013’te de yeni projelerine devam ediyor. Firma, Venezia’dan sonra, yurtiçi ve yurtdışında 5 milyar liralık projeler geliştirmeyi hedefliyor

Gaziosmanpaşa’da Via Port Venezia’yı hayata geçiren Via Properties ve Gürsoy Ortaklığı, yurtiçinde ve yurtdışında projeler geliştirmeye devam edecek. 5 yıl içinde 5 milyar liralık yatırım hedefi koyan firma, dünyanın çeşitli yerlerinde projeler yapacak.

Via Properties & Gürsoy ortaklığının şu andaki yatırımlarının 3 milyar liraya ulaştığını söyleyen Via Propoerties CEO’su Tayfun Döşkaya, sadece Venedik konsepti ile hayata geçirilen Venezia’nın 1,5 milyar liralık yatırımla inşa edildiğini vurguladı.

1400 konut satıldı

2 bin 200 konutluk Via Port Venezia’daki 1400 konutun satıldığını dile getiren Döşkaya, 1400 dairenin yüzde 10’luk kısmının yabancı yatırımcıya satıldığı projede, yabancı alıcı dengesine dikkat edildiğini belirterek, “Yabancıya satış rakamını yüzde 20’ye çıkarmayı düşünmüyoruz” dedi. Projenin Dome Mimarlık tarafından yapıldığını belirten Döşkaya, “Kampanyalarımızla kolaylık sağlıyoruz. Venezia’da yüzde 5 peşinatla, 1 yıl ötelemeli taksitle ev sahibi olunabiliyor. Projeye özel faiz oranı ise 0,62 olarak belirlenmiş. Projede metrekare fiyatları 4 bin liradan başlıyor. Projeyi 2014 yılının sonunda teslim etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Metro ulaşımı olacak

Via Port Venezia Satış ve Pazarlama Direktörü Cenk Hayırlıoğlu da proje için Mecidiyeköy- Havalimanı metrosundan çıkış alacaklarını söyledi. Hayırlıoğlu, “Şehrin ulaşımını da projeden direkt olarak sağlayacağız” dedi.

Venezia’da ofis kiralama veya satışlarına mayıs, haziran gibi başlayacaklarını söyleyen Hayırlıoğlu, “Şu anda yüksek metrekarelerde kiralama yapmak isteyen en az 10 tane uluslararası firma var. Ama biz önümüze gelene ofis vermeyeceğiz” dedi.

Hedef dünya markası olmak

3 milyar liralık devam eden inşaat portföyü bulunan Via Properties & Gürsoy ortaklığı, yatırımlarına devam edecek.

Ankara, İzmir gibi şehirlerde de yatırım yapacaklarını söyleyen Tayfun Döşkaya, 5 yıl içinde 5 milyar liralık yatırım hedefleri doğrultusunda hareket etmeyi planladıklarını ve Via markasını dünya çapında bir marka haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Döşkaya, “Marka değeri olan projeler ön planda. Biz de VIADMC markamızı dünyada tanıtmayı hedefliyoruz” dedi. Döşkaya, 23 Nisan’da 1 milyar 150 milyon liralık yatırımla hayata geçirdikleri Vialand’in açılışını yapacaklarını belirtti.

TEM’e dev ekran dikecek

Venezia’nın satış ofisinin önüne kurulacak 30 metrelik toteme, 140 metrekarelik led ekran yerleştirilecek. Tüm projenin görselleri bu ekrandan 24 saat gösterilecek. TEM’den geçenlerin görebileceği şekilde dizayn edilen ekrandan, projenin tanıtımı yapılacak.

Doğuş Grubu ile el sıkıştı

Kurtköy’de inşa edilen Via Port AVM’nin yıllık 15 milyon ziyaretçisi olduğunu söyleyen Döşkaya, “Via Port için Doğuş Grubu ile anlaştık. Informal adı altında Emporio Armani, Gucci gibi markaları outlet fiyatlarıyla sunacağız” dedi.