BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,69
ALTIN 2.411,88
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Ankara ve İstanbul'a yeni projeler

Ataşehir'de konumlandırdığı Sarphan Finans park ile dikkat çeken Sarp Group Ankara ve İstanbul'da 1,5 milyar liralık iki yeni projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor

Abone ol

Ataşehir’de kurulan finans merkezinin kalbinde konumlanan Sarphan Finans Park projesini TOKİ iştirakleri Emlak Konut GYO ve Emlak Pazarlama İnşaat (EPP) işbirliğiyle hayata geçiren Sarp Group yeni projelere imza atmaya hazırlanıyor.

Sarp Group, Ankara ve finansın başkenti İstanbul’da toplam 3 bin 500 konutluk iki dev projeye start vermeye hazırlanıyor. Sarp Group İnşaat Genel Koordinatörü Vekalet Kaba, 2013 yılı içinde İstanbul Anadolu yakası ve Ankara Ümitköy’de gerçekleştirilecek olan projelerin çalışmalarına başladıklarını söyledi. Kaba, iki projenin toplam değerinin ise 1.5 milyar lira olacağını belirtti.

2014’te teslim

Avrupa Gayrimenkul Ödülleri Karma Kullanım Kategorisi’nde “Beş Yıldızlı Avrupa’nın En Prestijli Projesi”, Kıtalararası Gayrimenkul Ödülleri Karma Kullanım Mimarisi finalinde “Dünyanın Bir Numaralı Gayrimenkul Projesi” ilan edilen Sarphan Finans Park’ın da 200 bin metrekare inşaat alanının 130 bin metrekaresi tamamlandığını belirten Kaba, “Projenin 2014 sonunda bitirilmesi amaçlanıyor” dedi.

Sarphan Finans Park ticari alanlarının ‘yatırımcı için son fırsat’ diye niteleyen Vekalet Kaba, 10 adet kalan dükkânların güncel fiyat aralığının ise 2 milyon 370 bin ile 9 milyon 80 bin lira arasında olduğunu dile getirdi.

İlklere imza atan modern yaşam ve iş merkezi olmasının yanı sıra acil durumlarda 45. kata kadar ulaşan ve özel ayrılan asansör ile hasta nakli düşünülen projede, 1+1 ve 2+1 dairelerin satışı tamamlanmış olup, 3+1 dairelerin satışlarına ise devam ediliyor.

6 bin 462 konut bu yıl teslim

Sarp Group’un Sarphan Finans Park dışında Türkiye genelinde üstlendiği altı büyük projesi toplam 166 blok ve 6462 konuttan oluşuyor. Tamamlanan Atatürk Orman Çiftliği ve Kayabaşı projelerinin yanı sıra inşası devam eden Gebze, Eskişehir, Diyabakır ve Samsun’da ki projeler kapsamında iki ilköğretim okulu binası, bir lise binası, bir sağlık ocağı, bir kreş, bir ticaret merkezi ve üç cami de yer alıyor. Toplam inşaat alanı 1 milyon metrekareyi aşıyor. Vekalet Kaba, bu projelerin de teslim tarihinin 2013 yılı olacağını belirtti.

Projeler tamamlandığında 25 bini aşkın kişinin ev sahibi olacağını belirten Kaba, çalışmaların büyük bir hızla sürdüğüne vurgu yaptı.