BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,17
ALTIN 2.241,20
HABER /  MEDYA

Yusuf Ziya Cömert'ten operasyon yorumu!

Star Medya Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, görevden almaların perde arkasını açıkladı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Star Gazetesi'nin Yayın Yönetmenliği görevinden kovulan Yusuf Ziya Cömert gündemi sallayan medya operasyonu için ilk kez konuştu. Ülke TV'de En Sıradışı'na konuk olan Cömert görevden almalar ile ilgili sitem ederek "bu yaralayıcı durum" dedi.

Mustafa Karaalioğlu, Mehmet Ocaktan ve kendisi hakkındaki yolsuzluk iddialarına sert yanıt veren Cömert, "yalancının..." derken sadece mesleklerini yaptıklarını hiç bir yanlış işin içinde olmadıklarını savundu. Cömert şöyle konuştu:

"Perde arkası yok, perdenin önü var. Bir gazetenin sahibi konumundaki kişiler işten çıkarttılar hepsi bu kadar yani. Olan şey bu. Bu tabi yaralayıcı bir durum, ama bu insanların fiilleri sebebiyle değil bu yaralayıcı durum. Bu hadise başımıza geldikten sonra benim lisanıma İsmet Özel'in bir dizesi pelesenk oldu. 'öyle hisab katındayım ki katlim savcılardan sorulmaz'. Bizim bu konuyu şikayet edebileceğimiz bir mercii yok. Biz böyle bir durumdayım.z Arkadaşlarımın hepsi tertemizdir, bugüne kadar mesleklerini icra ettiler. Yanlış bir işin içinde olmadılar. Sağdan soldan duyuyorum. Bir kaç gündür de gazete ve tv ile irtibatım yok. Mesleki açıdan dinleniyorum ama anlatıyorlar. Bazı hırsızlık lafları dolaşıyor. Bunu yayanlara içimden 'yalancının...' diyorum. Bir süre sevinebilirler ama bizim çizgimiz ve duruşumuz budur. Maalesef bizim camiamız, bizim dünyamız böyle üzücü nahoş bir olayla karşı karşıya kalmıştır. Olabilir. Bunun olmayacağına dair bir garanti ya da teminat yoktu zaten elimizde."

Star ve Akşam gazetelerinin patronu Es Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Star Medya Yayıncılık Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu, Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ve Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan'ı görevden almıştı.