BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.435,24
HABER /  DÜNYA

Yunanistan Başbakanı Çipras'ın tanıştığı ilk Türk siyasetçi

Yunanistan'daki seçim zaferiyle dünya gündemine oturan Aleksis Çipras'ın tanıdığı ilk Türk siyasetçi kim ve nereden tanışıyorlar? İşte cevabı...

Abone ol

YUNANİSTAN’IN yeni Başbakanı Aleksis Çipras'ın ilk tanıdığı Türk siyasetçi eski TBMM Başkanı ve Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin çıktı. Çipras ve Çetin'in birbirlerini 23 yıl önce televizyonlardan tanıdıkları ortaya çıktı.

NASIL TANIŞTILAR?


1.5 ay önce Atina’ya giden ve toplantı sırasında Çipras’la görüşen AK Parti Milletvekili Necati Çetinkaya’nın anlatımıyla ortaya çıan bu ilginç tanışma hikayesine göre, toplantıya katılan Çipras, Çetinkaya’nın yanına giderek bir süre sohbet etti. Çetinkaya, “Çipras bana, ‘Göreceksiniz seçimleri biz kazanacağız’ dedi. Hayatında tanıdığı ilk Türk politikacının da Hikmet Çetin olduğunu söyledi. Hikmet beyi, NATO toplantısı için gittiği Atina’da televizyondan görmüş” dedi.

hikmet-cetin.jpg 

Çipras’ın anlattıklarını doğrulayan Çetin, Konstantin Mitçotakis’in başbakan olduğu sırada 1992’de NATO toplantısı için Atina’ya gittiğini belirterek, şunları söyledi:

cipras.20150131135856.jpgÇETİN: BEN DE TV’DE GÖRDÜM

“NATO toplantısı sırasında Mitçotakis beni kabul etti. O sırada televizyonda 1990’da yapılan ve hala etkisi süren ‘önlük hareketi’ eylemlerinden bahsediliyordu ki demek, Mitçotakis, Çipras’ı bana gösterdi. Hatırladığım kadarıyla galiba ‘Bu çocuk bizi sarsıyor’ dedi. 23 yıl önce birbirimizi televizyondan görmüşüz. Belki de kendisini ilk gören Türk siyasetçi benim. Tabii daha o zaman çocuktu. İşi çok zor, ancak ben Çipras’ın başarılı olmasını dilerim. Kararlılığını ortaya koyarsa ve halk desteğini arkasında hissetmeye devam ederse başarılı olmaması için hiç bir neden yok. Çipras’ın zaferinden sonra Türkiye’de de birçok yakıştırmalar yapılıyor. Ancak ben siyasi kültür ve itiraz açısından Türk ve Yunan halkları arasında farklar olduğunu düşünüyorum.”

Kaynak: Hürriyet