BIST 9.943
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.443,96
HABER /  DÜNYA

Yunan bakandan Kılıçdaroğlu'na küstah cevap!

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Lozan konusu ve 18 adayla ilgili sözlerine tepki gösterdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7-8 Aralık’taki Yunanistan ziyareti sırasında ortalıkta görünmeyen Savunma Bakanı Panos Kammenos, yaklaşık 2 haftalık sessizliğini bozdu.

Erdoğan’ın ziyareti sırasında, hiçbir yerde görülmemesinin Yunan medyasının da dikkatini çektiği Kammenos, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen 11 Aralık’da TBMM’de yaptığı konuşmasına değindi.

ULUSLARARASI HUKUKTAN HABERİ YOK: Selanik’te konuşan Kammenos “Ana muhalefet lideri yine 18 adanın Yunanistan tarafından işgal edildiğini söyledi. En iyi durumda, Uluslararası Hukuk’un ve anlaşmaların hükümlerinden haberi yok. En kötü durumda ise Yunanistan’ın egemenliğinden şüphe ediyor, topraklarımızı talep ediyor” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA YANIT: GEL DE AL Kammenos hemen ardından, Sparta Kralı Leonidas’in MÖ 480 yılında Thermopile geçidinde teslim olup silahlarını bırakmasını isteyen Pers komutan Serhas’a söylediği “Molon lave” (Gel de al) sözünü tekrarladı.

Yunan Savunma Bakanı “Cevabımız gel de al’dır. Yunanlar öyle öğrendik. Tarihimiz bunu öğretiyor” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Lozan tepkisi!