BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,78
ALTIN 2.441,07
HABER /  GÜNCEL

Yüksekova'da yüksek tansiyon

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde izinsiz gösterilere katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınan 9 şüpheliden 7'si tutuklandı

Abone ol

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde cumartesi günü çıkan olaylardan sonra düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan ve sorgularının ardından mahkemeye sevkedilen 9 şüpheliden 7'si çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, 3 gün önce Yeşildere, Mezarlık ve Esentepe Mahallelesi'nde polis tarafından evlere yapılan operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheli emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 2'si savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, 7'si tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme 7 şüpheliyi 'Terör örgütü üyeliği' suçundan tutukladı. 

YÜKSEKOVA'YA OLAY

Yüksekovailçesinde askeri araçların geçişi sırasında taş atan gruba, basınçlı su ve biber gazıyla müdahalede bulunuldu.

İlçe merkezinde toplanan yüzleri kapalı bir grup, Şemdinli ilçesine malzeme taşıyan askeri araçlara taşla saldırdı. Araçların güvenliğini sağlayan polis ekiplerinin, basınçlı su ve biber gazıyla müdahalede bulunduğu göstericiler, ara sokaklara dağıldı.

Daha sonra Cengiz Topel Caddesi'nde yeniden bir araya gelen göstericiler, yola barikat kurup bu kez polis araçlarına saldırdı. Polis müdahalesinin devam ettiği ilçede, olaylar nedeniyle esnaf kepenk kapattı.