BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

TIME okurları 'Yılın kişisini' seçti

Amerikan dergisinin okurları arasında yapılan oylamayı Hindistan'ın yeni Başbakanı Narendra Modi kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın da gerisinde 29. sırada yer aldı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TIME dergisi okurlarının arasında yapılan 'Yılın kişisi' oylamasında 29. sırada yer aldı. Oylamayı, bu yıl Hindistan'daki seçimleri kazanarak Başbakan olan Narendra Modi kazandı.

Okurlar arasında yapılan oylama TIME'ın her yılın sonunda yayınladığı 'Yılın Kişisi' özel sayısına etki etmiyor. Derginin seçimini editoryal ekip belirliyor.

Okurların 'Yılın kişisi' oylamasında 50 kişinin ismi vardı. Modi oyların yüzde 16,2'sini alırken, Erdoğan'ın oyları yüzde 1 seviyesinde kaldı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ise oylamada Erdoğan'ın dört basamak üzerinde 26. sırada yer aldı.

TIME dergisinin okur oylamaları köşesinde her aday kısa bir paragrafla tanıtılıyor.

Erdoğan için yazılan tanıtım şöyleydi:

"Başbakanlığının son döneminde hükümet karşıtı gösterilerle karşılaşmış olsa da Erdoğan Türkiye'nin halk oylarıyla görev başına gelen ilk Cumhurbaşkanı oldu. Şimdi hedefi önceden sembolik bir makam olan Cumhurbaşkanlığı'nı siyasi güç merkezi haline getirmek."

Kısa listede Barzani de var

Okurların seçtiği 'Yılın kişisi' dışında, TIME'ın editör ekibinin çalışmaları da sürüyor. Her ne kadar okurlar Modi'yi seçmiş olsa da, Hindistan'ın yeni Başbakanı Time editörlerinin açıkladığı kısa listeye giremedi.

Time'ın sekiz 'Yılın kişisi' adayından birisi de Kuzey Irak'taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi lideri Mesud Barzani.

Barzani'nin kısa tanıtımı Time'da şu sözlerle tanıtıldı:

"2005'ten bu yana Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin lideri olan Barzani , bağımsızlık talepleri ve IŞİD'e (Irak Şam İslam Devleti) karşı mücadele sürecini ustaca idare etti."

Time editörlerinin kısa listesine giren diğer 'Yılın kişisi' adayları ise şöyle:

  • Ferguson protestocuları
  • Ebola doktorları
  • Vladimir Putin
  • Taylor Swift
  • Jack Ma
  • Tim Cook
  • Roger Goodell