BIST 9.891
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.459,54
HABER /  GÜNCEL

Yüksekova'da karakola saldırı!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik beldesinde karakol binasına saldırı düzenlendi.

Abone ol
Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik Belde Belediye binasına ve buradaki inşaat halindeki karakol binasına roketatarlı ve silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda biri belediye diğeri inşaat işçisi 2 kişi yaralandı.
 
Edinilen bilgilere göre, bir grup PKK'lı saat 22.15 sıralarından Yüksekova'ya 15 kilometre uzaklıkta bulunan Büyükçiftlik Belde Belediyesi ve yakınındaki henüz inşaat halinde olan karakol binasına roketatarlı saldırı düzenledi. Taciz ateşinde de bulunan teröristlerin saldırısında belediyede çalıştığı öğrenilen Engin Zeydan ile karakol inşaatında çalışan işçilerinden Sadık Ballı yaralandı. Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Muş nüfusuna kayıtlı Sadık Ballı'nın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Saldırının ardından güvenlik güçleri bölgede hava destekli operasyon başlattı.
 
Öte yandan, bir grup PKK'lı saat 14.00 sıralarında Şemdinli İlçesinin Bağlar Köyü Zorgeçit mezrası yakınlarında yol kesip bir aracı ateşe verdi. Yolu kesen teröristler, araçlardan indirdikleri vatandaşların kimliklerini kontrol etti. Daha sonra örgüt propagandası yapan terörisler, askeri birliklere malzeme taşıdığını öne sürdükleri bir kamyoneti ateşe verip bölgeden uzaklaştı.