BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.438,47
HABER /  EKONOMİ

Yüksekova havalimanı tarifeli seferler başladı

Hakkari Yüksekova Havalimanı'nda tarifeli seferler başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu resmi açılış törenine katılıyor

Abone ol

Hakkari YüksekovaHavalimanı'nda tarifeli seferler başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı törenle resmi açılışı bugün gerçekleştirilecek Hakkari Yüksekova Havalimanı'na, İstanbul'dan gelen Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli sefer yapan uçağı iniş yaptı.

İLK UÇAĞA KARŞILAMA

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yapımı tamamlanan Yüksekova Havalimanı için bütün hazırlıklar tamamlandı. İlçeye gelen ilk yolcu uçağı iki itfaiye aracının püskürttüğü suyun arasından geçerek karşılandı.

TARİFELİ SEFERLER BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı törenle resmi açılışı bugün gerçekleştirilecek Hakkari Yüksekova Havalimanı'na, İstanbul'dan gelen Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli sefer yapan uçağı iniş yaptı.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU'NA TEŞEKKÜR ETTİLER

Daha önce hava ulaşımını Van üzerinden sağlayan Hakkarililer, ilk kez ilçedeki havalimanından seyahat etmenin mutluluğunu yaşadı. Yüksekova'dan THY'nin tarifeli uçağıyla İstanbul'a giden vatandaşlar, yaklaşık 5 saat süren yolculuğun ardından Van'dan uçakla seyahat ettiklerini belirterek, bu durumdan kurtuldukları için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Başbakan Davutoğlu'na teşekkür ettiler.

İran'dan Yüksekova'ya gelen ve aldığı biletle İstanbul'a giden İslam Bedevi, "İran'dan geliyoruz, ailemle İstanbul'a gideceğiz. Daha önce biraz zorlukla gidebiliyorduk. Uçağa binmek için Van'a gitmek zorundaydık ve yollar iyi değildi. Çok rahatsız oluyorduk. Şimdi çok güzel oldu. Buradan direkt olarak İstanbul'a gidiyoruz. Bu hizmeti bize getiren Cumhurbaşkanı'na ve Başbakan'a teşekkür ederim" dedi.

BÜYÜK SIKINTI YAŞIYORDUK

Oğlunun nişanı için İstanbul'a gittiğini söyleyen Hakkarili Nurettin Koçak ise şunları kaydetti:

"Gelin istemiştik İstanbul'dan, şimdi nişan için gidiyoruz. Bize sağlanan bu imkan çok güzel. Önceden 5 saat yol giderek Van'a ulaşıyorduk. Fazla paramız gidiyordu. Hastamız olduğu zaman büyük sıkıntı yaşıyorduk. Bu memleketimiz için çok güzel bir hizmet oldu. Allah emeği geçenlerden razı olsun."

Uçağa binmek için Van'a gitmekten kendilerini kurtaran herkese teşekkür eden Nazife Koçka da "Van'a gitmek bizim için büyük işkenceydi. Şimdi çok güzel oldu. Van'a gitmek ve yol çilesi çekmekten kurtulduk. Ellerine sağlık, Allah onlardan razı olsun" ifadelerini kullandı.

PKK'NIN SALDIRILARINA RAĞMEN

Üst düzey devlet protokolünün katılacağı törenle açılacak havalimanı, yapım aşamasında terör örgütünün birçok eylemine maruz kaldı.

Bölge kırsalında faaliyet gösteren örgüt üyeleri, bildirilerle inşaatta çalışanları ve inşaat için malzeme satanları tehdit etti.

Havalimanının askeri amaçlarla inşa edildiğini ileri süren teröristler, inşaatta çalışanları "olacaklardan sorumlu değiliz" ifadeleriyle korkutmaya çalıştı. Terör örgütü üyeleri sadece tehdit etmekle kalmayıp havalimanı inşaatına terörist saldırılarda da bulundu.

KAMYONLAR YAKILDI, ARAÇLARIN ŞOFÖRLERİN BAZILARI KAÇIRILDI

Bu kapsamda terör örgütü üyelerinin havalimanı şantiye alanına bıraktıkları el yapımı bomba güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi. Havalimanı inşaatına malzeme taşıyan araçlara da saldıran teröristler farklı zamanlarda toplam 2 iş makinesi ile 11 kamyonu kundakladı, araçların şoförlerinden bazılarını kaçırdı.

bilet.jpg

İlçeden İstanbul'a kalkacak ilk yolcu uçağı için bilet alan vatandaşların heyecanlı bekleyişi sürüyor.

yüksekova.20150526130527.jpg

İlçeye gelen ilk yolcu uçağı iki itfaiye aracının püskürttüğü suyun arasından geçerek karşılandı.

yüksekova-havalimani.jpg

İlçeye gelen ilk uçaktaki yolcular, kapıda çiçeklerle karşılandı.

terminal.jpg

Vatandaşlar açılışa katılmak için alana gitti.