BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Aktif Yaşam ve Eğitim Merkezi açıldı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi Aktif Yaşam ve Eğitim Merkezi’nin açılışını yaptı.

Abone ol

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AKTİF YAŞAM VE EĞİTİM MERKEZİ AÇILDI

Şahin, açılışta yaptığı konuşmada, önce insan diye yola çıktıklarını, 13 yıldan beri özellikle dezavantajlı grupların, engelli, engelsiz, yaşlı, genç, kadın, erkek hiç kimseyi ayırt etmeden hak temelli bakış açısıyla sosyal devlet anlayışı içerisinde hizmet ettiklerini söyledi.

Engelliler için önemli yasalar çıkarıldığını anlatan Şahin, şöyle konuştu “Özellikle engellimiz, yaşlımız, kadınımız bütün dezavantajlı grupların eğitim meselesine en temel mesele olarak baktık ve onların önündeki engeli kaldırmak için çok ciddi sosyal destek sistemlerin oluşturduk, mekanizmalarını güçlendirdik. Sağlıkta dönüşümde en çok bu dezavantajlı gruplarımız imkan buldu ve hamdolsun insanca yaşayan ve istediği noktada, istediği sağlık hizmetini alabilen bir 13 yılı sosyal devlet olarak başardık.”

Engellilerin istihdamında yapılması gereken daha çok iş olduğuna dikkati çeken Şahin, özellikle zamanın ve ihtiyaçların değiştiğini vurguladı.

MERKEZ EVDEN ÇIKAMAYAN YAŞLILALAR BAKIM HİZMETİ VERECEK

Geleneksel aile yapısından büyük aile yapısına, ardından da çekirdek aile yapısına geçilen bir dönemde olunduğuna işaret eden Şahin, “Kadınlarımız istihdam hayatına giriyor. Ve yaşlılarımızın yeni hizmet alanlarına ihtiyaçları var. Artık yalnızca huzur evleri yetmiyor. Bunları çeşitlendirmemiz, günlük bakımları, rehabilitasyonu, evinden çıkıp bir dost muhabbeti yapacağı ortamlara ihtiyacı olduğunu gördük” dedi.

Yaşlıların duasını almanın önemli olduğunun altını çizen Şahin, merkezin evden çıkamayan yaşlılara bakım hizmeti vereceğini kaydetti.

27 kişiye bakım hizmeti konusunda eğitim verildiğini dile getiren Şahin, “Allah'ın izniyle gazi şehrimiz her şeyde bir numara olacak, Türkiye’ye odak şehir, lider şehir olacak” diye konuştu.

TBMM Başkanı Çiçek de Fatma Şahin’e böyle bir hizmete vesile olduğu için teşekkür etti.

Sosyal devletin yapması gerekenleri anlatan Çiçek, açıklamasını şöyle sürdürdü

“İnşallah yeni projelerle, yeni merkezlerle ister evde, ister dışarıda bu ihtiyaçlar daha çok karşılanacak. Toplumumuzda böyle bir bilinç, böyle bir şuur oluştu. Kaldı ki bu sadece anayasa emri değil. İnsan olarak da bizim görevimiz, çünkü hepimiz kardeşiz, kardeş kardeşe en sıkıntılı, zor anlarında yardım etmesi, ilgi göstermesi, hatırını sorması gerekiyor, onların hayır duasını alması gerekiyor. Hepimizin de bu duaya gerçekten ihtiyacı var.”

Bir ülkenin geçmişiyle geleceği arasında sağlıklı bir köprü kurulması gerektiğine dikkati çeken Çiçek, bu köprünün ülkenin geleceği açısından önemli olduğunun altını çizdi.

Konuşmaların ardından merkezin açılış kurdelesini kesen Şahin, Çiçek ve beraberindekiler, merkezi gezdi.