BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,11
ALTIN 2.325,82
HABER /  GÜNCEL

İzmir hava durumu yağış bastıracak

İzmir hava durumu için kritik uyarı tekrar geldi. Meteoroloji bu akşamdan itibaren yağışların tekrar başlayacağını bildirdi. İzmir hava durumu 5 günlük rapor

Abone ol

İZMİR hava durumu şok etti. Meteoroloji yaptığı son açıklamaya göre yağışlar akşam saatlerinde etkili olacak özellikle İzmir, Manisa, Çanakkale'nin güneyi ile Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

hava-durumu.20150526111939.jpg

Bölge genelinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çankırı, Kırıkkale, Karabük ile Bolu'nun doğu ve Ankara'nın kuzeydoğu ilçelerinin yer yer çok bulutlu kısa süreli ve yerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.

İZMİR'DE 5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

izmir-hava-durmu.jpg
YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Hava sıcaklığı, sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmemektedir. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Batı Karadeniz'in kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (30-50 km/s) eseceği tahmin edilmektedir.

hava-durumu.20150526111139.jpg

Yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Ankara'nın kuzey ve doğu ilçeleri, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat, Kayseri, Sivas ve Malatya ile akşam saatlerinden sonra Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Konya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın kuzeyi ile Batı Karadeniz kıyılarında yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinde Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.