BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.441,97
HABER /  GÜNCEL

Yüksekdağ Barzani'ye öyle şeyler söylemiş ki...

Mahmut Övür, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın 7 ay önce Ankara'da Mesut Barzani'ye karşı söylediği ilginç sözleri köşesine taşıdı.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, hendeklerin kapatılmasını isteyen Barzani'ye, "AKP istifa edene kadar sokaklarda direnmeye devam edeceğiz. Bu sorun Türk halkının iç meselesidir, dışarıdan müdahale etmenizi kabul etmeyiz" yanıtını vermiş.

Sabah yazarı Mahmut Övür, Barzani'nin geçen yıl 10 Aralık'ta Ankara gezisinde, HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ başkanlığındaki bir HDP heyetiyle yaptığı görüşmenin detaylarını verdi.

Yazısında geçtiğimiz günlerde KCK yöneticisi Bese Hozat'ın "Sur, Cizre, Nusaybin ve Yüksekova'yı KDP/ Barzani yıktı." sözlerine değinen Övür, gerçeğin tam tersi olduğunu yazdı.

Övür, bugünkü köşesinde Barzani ile HDP'li yöneticiler arasında geçen konuşmanın ayrıntılarını, Duhok'lu yazar Dilşad Derkari'nin 22 Nisan 2016 tarihli yazısından aktararak verdi:

BARZANİ HENDEKLERİ ELEŞTİRİNCE

"Barzani toplantıda HDP heyetine, bölgede yaşanacak bir savaşın en çok Kürtlere zarar vereceğini; hendek kazmanın, çoluk çocuğun içine bomba yerleştirmenin mantığını anlamadığını söyledi.
Barzani, 'Yarın Kürt çocuklarının cesetlerini sokaklarda görmek istemiyoruz' dedi.

YÜKSEKDAĞ: SORUN AKP VE SARAYDIR

Bunları da özellikle sağında oturan Leyla Zana'ya bakarak söyledi.
Konuşması biter bitmez solunda oturan Yüksekdağ söze başladı ve 'Önerileriniz için teşekkür ederiz. Yalnız bunlar bizim iç işlerimizdir. Halkın devletle de bir sorunu yoktur, sorun AKP ve saraydır.
AKP istifa edene kadar sokaklarda direnmeye devam edeceğiz. Bu sorun Türk halkının iç meselesidir, dışarıdan müdahale etmenizi kabul etmeyiz' dedi ve sözü bitirdi.

BARZANİ'DEN ZANA'YA İMALI SÖZLER

Başkan Barzani, ayağa kalktı ve Zana'nın elini sıkarken 'Tarihinden ders çıkarmayan tek halk Kürtlerdir' dedi ve çıktı." Bu diyalogda belki de asıl ilgi çekici olan Kandil'in yalanları, Yüksekdağ'ın tepkisi değil, Leyla Zana ve Ahmet Türk gibi Kürt siyasi aktörlerin suskunluğu. Doğrusu o tarihi ana tanık olan Zana'nın ne düşündüğünü, içine sindirip sindirmediğini merak ediyorum.

Düşünsenize, darbecisi dahil dünyanın her türlü siyasi aktörünü Türkiye'ye müdahale etmesi için çağıran HDP, Kürtlerin simgesel lideri Barzani'ye marjinal sol aktörüyle cevap veriyor: "Sen karışma..."
Gerçekten Barzani haklı; "Tarihinden ders çıkarmayan tek halk Kürtlerdir."