BIST 9.974
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.433,37
HABER /  GÜNCEL

Yaşar Nuri Öztürk: Namaz bu ümmetin başına bela edildi!

Uzun süredir kanser tedavisi gören ünlü ilahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk, 71 yaşında yaşamını yitirdi. Dobralığıyla bilinen Yaşar Nuri Öztürk'ün bir çok konuşması olay olmuştu. Bunlarda biri de katıldığı bir TV programında namaz için kullandığı ifadelerdi.

Abone ol

71 yaşında yaşama veda eden ünlü ilahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk'ün katıldığı bir televizyon programında namazla ilgili sözleri uzun süre konuşulmuş ve bazı çevreler tarafından eleştirilmişti.

Yaşar Nuri Öztürk mide kanseri teşhisiyle 12 Kasım 2011’de ameliyat olmuş ve 3.5 ay kemoterapi görmüştü. Öztürk dün yaşam mücadelesini kaybederek yaşama veda etti.

NAMAZ BU ÜMMETİN BAŞININ BELASIDIR

Sivri dili ve dobralığıyla bilinen Öztürk'ün bazı sohbetleri büyük tepkilere neden olmuştu. Onlardan biri katıldığı bir televizyon programında namaz için kullandığı; ''Namaz bu ümmetin başının belasıdır'' sözleri oldu. Öztürk'ün bu sözleri uzun süre konuşulmuş ve büyük tepkiye neden olmuştu. ''Bu ümmete yapılan bütün kötülüklerde namaz kullanıldı'' diyen Öztürk Hz Muaviye'yi suçlamış ve şu iddilarda bulunmuştu:

BÜTÜN KÖTÜLÜKLERDE NAMAZ KULLANILDI

''Çok değerli bir hocamız var. Fiilen hocam olmadı ama bende etkisi çok, halada Ankara İlahiyatta 80 küsür yaşında olmasına rağmen, yüksek lisansta dersler veriyor. Ne diyor biliyor musunuz? Namaz bu ümmetin başına bela edilmiştir. Çünkü…Bu ümmete yapılan, bütün kötülüklerde Namaz ve camii kullanıldı, alet ettiler.

MUAVİYE HADİSLER UYDURTTU

Bunu muaviye başlattı. Uydurttuğu hadis adlı yalanlarla dini bütün insan hakları, zulme karşı mücadele, çalışkanlık, dürüstlük, okumak gibi bütün değerlerinden tecrit ederek, sadece namaz kılma dini haline getirdi. Bela burdadır.

MUAVİYE DEVRE DIŞI TUTTU

O günden beri islam dünyası bir türlü kendisini toparlayamadı. Kur'an diyor ki… Benim temel ibadetim okumak, 7-8 tane ayet var, okumayı temel yapan şimdi bunu hemen, muaviye aldı, tamamen devre dışı tuttu, onun yerine temel ibadet olarak namazı koydu.

KUR'AN'IN TEMEL İBADETİ NAMAZ DEĞİL

Vallahi ve billahi Kuran'ın dininin temel ibadeti namaz değildir, okumaktır. Dünyaya bakın, okumayı temel ibadet yapan gelişmiş batı ülkelerine bakın, namazı temel ibadet yapan Ortadoğu'ya bakın. Ve özellikle Türkiye'ye bakın''.