BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,41
HABER /  SEÇİM

YSK kesin sonuçlar tarih verdi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) cumhurbaşkanı kesin seçim sonuçlarını 15 Ağustos Cuma günü açıklayacak.

Abone ol

Yüksek Seçim Kurulu cumhurbaşkanı kesin seçim sonuçlarını 15 Ağustos Cuma günü açıklayacak.

Anayasa ve Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'na göre, yeni cumhurbaşkanı göreve başlayıncaya kadar görev süresi dolan cumhurbaşkanının görevi devam edecek.

Cumhurbaşkanı seçiminin kesin sonuçları, YSK tarafından TBMM Başkanlığı ile Cumhurbaşkanlığı makamına bildirilecek, kamuoyuna ilan edilecek ve Resmi Gazete'de yayımlanacak.

Seçilen cumhurbaşkanı adına, YSK tarafından cumhurbaşkanı seçildiğine dair bir tutanak düzenlenecek.

Bu tutanak, TBMM Genel Kurulunda, TBMM Başkanı tarafından verilecek ve aynı oturumda andiçme töreni yapılacak. Bu oturum, eski cumhurbaşkanının görev süresinin dolduğu gün gerçekleştirilecek.

Geçici sonuçlar bugün

Cumhurbaşkanı seçimi geçici sonuçları YSK tarafından bugün ilan edilecek.

Sandık kurullarının kararları ve tutanaklarına karşı itirazlar da ilçe seçim kurullarına bugün saat 17.00'ye kadar yapılabilecek. İlçe seçim kurulları itirazları en geç saat 23.59'a kadar karara bağlayacak.

İlçe seçim kurulu kararları ile birleştirme tutanaklarına karşı il seçim kurullarına yapılacak itirazların son günü ise yarın saat 17.00. Bu itirazlar da il seçim kurullarınca en geç saat 23.59'a kadar karara bağlanacak.

İl seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına itirazlar ise 13 Ağustos Çarşamba saat 17.00'ye kadar YSK'ya yapılacak. YSK, bu itirazları en geç 14 Ağustos Perşembe karara bağlayacak.

YSK, kesin seçim sonuçlarını 15 Ağustos Cuma ilan edecek. Seçilen adayın mal bildirimi, seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanacak.