BIST 10.219
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.450,22

Müftüye güldüren Yılbaşı sorusu! O gece kırmızı giyersem...

Antalya Müftüsü Osman Artan'a Yılbaşı'yle ilgili ilginç sorular soruldu. O gece kırmızı giyinmek caiz mi sorusuna Artan; "Normal zamanlarda renkli giyinmenin bir mahsuru yok. Ama bunu yılbaşında bir uğura inanarak, böyle şeyler hediye edilmesi ya da yapılması dinen uygun değildir" yanıtını verdi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 15 Adet Yorum
Misafir

sarı giysek mahsuru var mı??? hangi renk don uygundur???

ecer

Voyager 37 yıl sonra roketlerini ateşledi 37 yıl boyunca hiç kullanılmayan bir makinadan ilk günkü gibi çalışmasını bekler misiniz? 1977 yılında uzaya fırlatılan Voyager-1‘in yönlendirme motorları 37 yıl aradan sonra sorunsuzca tekrar ateşlendi. Voyager 1 bizden yaklaşık 21 milyar km uzaklıkta ilerlemekte.Biz hala sarı don mu kırmızı don mu su kaçarsa oruç gider mi?

Misafir

yılbaşında saat kaçta yatmak uygundur ? Sabah kaçta kalkalım? Gece uyandığımızda bir parça tavuk yesek caizmidir? o gece çam ağacı altında otursak uygun mudur?

Misafir

yolsuzluk yapmak hırsızlık sayılır mı? devletin kasasından çalmadan, ihaleleri fahiş fiyatla müteahhitlere veremek ve karşılığında 3-5 milyon götürmek caiz midir?

Misafir

BU KİM LAAAAA BÖYLEEE?????

Misafir

BU KİM LAAAAA BÖYLEEE?????

ali

bazen gulunc hale dusuyorlar......

Şeyho Hoca

Hocam yılbaşı akşamı elektrik kullanmak Haram mı? Lütfen bize yardımcı olun. Ne yapacağımızı bilemiyoruz... Malum Elektriği gavurlar buldular da.

Misafir

ya arkadaşlar insan biraz mantıkla düşünmeli, bu gibi işler müftülerle bitmiyor. sen matığını kulanabildikten sonra bütün iş orada biter. birey istedikten sonra iş nüftüye kalmaz. yeterki insanlar insan gibi düşünebilsin.

Misafir

Bence soru hiç komik değil. Ben gülmedim.

ir basit vatandaş

Ulemaya sorarsan böyle cevap alırsın. Yılbaşı bir Hıristiyan adeti değildir. Hıristiyanlıktan öncede vardı.

Adnan Erdogan

Neyi ne zaman giyersen giy, istedigin naneyide ye, bu tür sorulari soran ya salak, yada maksatli dalga etme amacli soruyor.

Alikılıç

Önemli haber değil olmasada olur

Şeyhülislam Fetvacısı

Hocam o gece Cep telefonu kullanmak ve Mercedes arabaya binmek Haram mı, yoksa helal mı? Sizden fetva bekliyoruz.

Misafir

Bu günün normal günlerden ne farkı var geleneksel bir durum koca bir yılın bitmesi yeni bir yılın başlaması dini içerikli bir durum değil ki dünyanın her tarafından takvim kutlamaları var bunlar dini bir ayin halinde değil kutlama olarak yapılıyor.Yılbaşını dinle iliştirmek abesye iştigal zorlama yorumdur.Her türlü hediyeyi her zaman verebilirsin.Ameller niyetlere göredir.Sen niyetinde doğru ol samimi ol yeter ki.

  • 1