BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,96
ALTIN 2.437,45
HABER /  GÜNCEL

Yolsuzlukla suçlanan Romanya Başbakanı hâkim karşısında

Romanya Başbakanı Victor Ponta, hakkında açılan yolsuzluk soruşturmalarının ardından hâkim karşısına çıkacak. Ponta, iktidardayken yargılanan ilk Romanyalı başbakan oluyor.

Abone ol

Romanya Başbakanı Victor Ponta, hakkında açılan yolsuzluk soruşturmalarının ardından hâkim karşısına çıkacak.

Ponta, 2012'de Başbakanlık koltuğuna oturmadan önce avukatlık yaptığı dönemde dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı ve kara para aklamakla suçlanmıştı.

Savcılar, Temmuz ayında hakkında soruşturma açılan ve yolsuzluk iddialarını reddeden Ponta'nın tutuklanmayacağını söylüyor.

Ponta, Romanya'da iktidar koltuğundayken hâkim karşısına çıkacak ilk başbakan oldu.

Daha önce Ponta'ya istifa etmesi çağrısında bulunan Romanya Devlet Başkanı Klaus Iohannis, dava nedeniyle Romanya'nın imajının zarar göreceğini söyledi.

4 kişi daha yargılanacak

Iohannis, "Bana kalırsa durum, Başbakan, hükümet ve Sosyal Demokrat Parti için giderek daha sorunlu bir hale geliyor" dedi.

Romanya Başbakanı, siyasi müttefiki olan bir milletvekilinden 55 bin euro civarında para almakla suçlanıyor.

Ponta ile beraber yolsuzluk yapmakla suçlanan dört kişi daha yargılanacak.

Suçlamaları reddeden Ponta, istifa çağrılarına da kulak asmadı. Partisi ve müttefikleri de Ponta'nın iktidarda kalması için destek oluyor.

Romanya gelecek yıl genel seçimlere gidecek. Geçtiğimiz yıllarda yüzlerce üst düzey yetkili, yolsuzluk yapmakla suçlanmıştı. Hedefteki yetkililer ise davaların siyasi amaç güttüğünü savunuyor.