BIST 10.321
DOLAR 32,22
EURO 34,76
ALTIN 2.454,63
HABER /  EKONOMİ

Yolcunu bindir internetten izle

Yolcunu otobüse bindiriyorsun. Sonra internetten adım adım izliyorsun. İşte en yeni teknolojiyla donatılan otobüs firması;

Abone ol

Günlük yaşantımızın bir parça olan teknoloji ve bilgisayarlar hayatı kolaylaştırmaya devam ediyor. Bunun son örneklerinden birisi de İstanbul İzmit arasında yolcu taşımaya başlayan yeni bir otobüs şirketinin kurduğu teknolojik altyapılı hizmet.

İzmit Seyahat adını taşıyan şirket 15 Ağustos günü başlayacağı seferlerde güvenliğin bilgisayarlara emanet edildiğini duyurdu. Artık şehirlerarası otobüslerde seyahat etmenin daha güvenli olacağını belirten Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Orduhan, otobüslere takılan elektronik sistemler sayesinde sürücülerin yolculukta kaç kere frene bastığını bile saptadıklarını söyledi.

OTOBÜS NEREDE BİLGİSAYARDAN GÖR

İzmit Seyahat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Orduhan, “Otobüslere uyguladığımız elektronik sistemlerle ani kalkışları, yol boyunca kaç kez normal, kaç kez sert fren yaptığını, sürücünün aracı ne kadar agresif kullandığını ana kumanda merkezinden göreceğiz. Otobüslerdeki yeniliklerden birisi de, araç takip sistemi. Bu sistem daha önceden bilinen ve kullanılan bir sistemdir. Ancak bunu şirketler kullanırdı. Biz bu sistemi yolcu seviyesine indirdik. Yolcusunu otobüslerimize bindiren bir kişi evine gidip internetin başına geçtiğinde, bizim otobüsün nerede olduğunu, varış terminaline kaç kilometre kaldığını, otobüsün nerede mola verdiğini ekrandan adım adım takip edecek.

PARAYI KOLTUĞUNDA KART İLE ÖDE

10 milyon YTL sermaye ile kurulan 6 ortaklı bir şirket olan İzmit Seyahat’in
şimdilik 26 Mercedes marka otobüs ile hizmete başladığını anlatan Hakan
Orduhan, “Otobüslerimiz özellikle seyahat güvenliği açısından son derece gelişmiş teknolojilerle donatıldı. Araç filomuz bunu destekleyen yer hizmetlerinin olduğu bir sistem üzerine kuruldu. Biz insan hayatına verdiğimiz önemin bir gereği olarak bu sistemleri bir araya getirerek ulaşım dünyasına kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz. Otobüslere binenler ücretlerini oturdukları koltuklardan hosteslerimizin uzattığı pos makinesi aracılığı ile kredi kartı ile de ödeyebilecek” derken tüm araçların içinde yolculuk esnasında ücretsiz internet erişimi de olacağını sözlerine ekledi.

YEŞİL BAYRAKLI SEYAHAT KRİTERLERİ

İzmit Seyahat karayollarında yeşil bayrak kriterleri de uygulamaya başladı. Bu 8 yeşil kriter şu noktalardan oluşuyor:

* Yeşil bayraklı firma, sigortasız personel çalıştırmaz.
• Yeşil bayraklı firma ikramlarında, insan sağlığına zararlı ürünleri
müşterilerine sunmaz, kullanmaz.
* Yeşil bayraklı firma, dönüşümlü malzeme kullanır.
* Yeşil bayraklı firma, her gün bir ağaç diker.
* Yeşil bayraklı firma, her ay bir bedensel engelli için, tekerlekli
sandalye yardımında bulunur.
* Yeşil bayraklı firma, çevreye saygılıdır, araçlarında Euro 3 ve üstü motor
ve yakıt kullanır.
* Yeşil bayraklı firma her yıl 50 öğrenciye burs verir.

REKABET HİZMET YARIŞINDA OLACAK

İzmit-İstanbul arasında yolcu taşımacılığına başlamaları ile birlikte
güzergâhta yeni bir hizmet yarışının da olacağını vurgulayan Orduhan, “rekabet hizmet verenleri kendini sürekli geliştirmeye zorlayan, hizmeti alanı da karlı çıkaran bir çalışmadır. Müşteri memnuniyetinin sağlanabilmesi için rekabet şarttır. Bizim rekabetimiz, ücretlerle değil, hizmetle olacak. Yolcu güvenliği ve memnuniyeti adına yaptığımız yeniliklerden esas faydayı İzmit halkı görecektir” dedi.