BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,96
ALTIN 2.443,57
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Saadet Asrından Damlalar

Nihat Hatipoğlu'nun eşsiz anlatımıyla asr-ı saadet...

Abone ol Saadet Asrından Damlalar
Nihat Hatipoğlu’nun anlatımıyla asr-ı saadet

İslam dininin güzelliklerini güler yüzüyle anlattığı TV programı yıllardır izlenme rekoru kırıyor. Konferanslarını yurt içinde ve dışında yüz binler takip ediyor. Hatipoğlu kitabı için şunları söyledi:

"Bizim, aklı başında insanların elbirliğiyle, dünya insanını ve kendi insanımızı rahmete, barışa, sevgiye, affediciliğe, merhamete, insan için bir şeyler yapmaya, düşeni kaldırmaya, mazlumun yanında yer almaya davet etmemiz gerekiyor. Sevgili Peygamberimizin (sav) hayatı boyunca yaymaya çabaladığı islam işte budur... Bu kitapta yer alan yazılarım, bu anlayışa hizmet edecek bir koridor açabilecekse mutlu olacağım"


Kitaptan bir bölüm:

Halife Hz. Ömer bir mecliste hazır bulunanlara sorar: "Eğer dileğiniz hemen kabul ediliverecek olsa ne dilerdiniz?" Birisi, "Benim bir vadi dolusu altınım olsun isterim. Onu harcayarak İslam'a daha çok hizmet edeyim diye!" dedi. Bir başkası, "Şu kadar sürüm mal ve mülküm olsun isterdim. Gerektikçe onları sarf ederek dine yararlı olayım diye!" dedi.

Orada bulunanlar benzer cevaplar verdi. Hz. Ömer hiçbirini beğenmedi. Bu defa meclisdekiler, Hz. Ömer'e sordu: "Ya Ömer! Peki sen dilerdin" Hz. Ömer cevap verdi: "Ben de Muaz, Selim, Ebu Ubeyde gibi Müslümanlar yetişsin isterdim. İslam'a onlar vasitasıyla hizmet edeyim diye!"

Kitapla ilgili detaylar.