BIST 9.895
DOLAR 32,47
EURO 34,71
ALTIN 2.433,07
HABER /  GÜNCEL

Yol durumu D 100 ve Afyon yolu kapandı

Kar yağışı sonrası son yol durumu. Bolu Dağı D 100 , Afyonkarahisar , Konya ve Denizli ile Zonguldak yolları kapandı.

Abone ol

Karayolları son yol durumu bilgisine göre Afyonkarahisar, TEM D 100 Bolu Dağı geçidi Denizli, Konya, Ankara ve Antalya yollarında büyük sıkıntılar yaşanıyor.

D-100 karayolunun Bolu Dağı geçişinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Karanlıkdere mevkisine çığ düştü. Çığ nedeniyle, D-100 karayolunun Ankara istikameti ulaşıma kapanırken, araçlar, Kaynaşlı gişelerinden TEM otoyoluna yönlendiriliyor.

Yoğun kar ve tipini nedeniyle Konya'yı Ankara, Antalya, Afyonkarahisar, Isparta ve Aksaray'a bağlayan yollar kapandı
.

Afyonkarahisar'da ise tırların geçişine izin verilmediği için çok uzun kuyruklar oluştu. Denizli'yi Antalya ve Afyonkarahisar'a bağlayan yollar ulaşıma kapandı. İşte karayollarından gelen son yol durumu bilgisi. d-100-yolu.20150107134220.jpg

BOLU GEÇİDİ D 100 YOLU


D-100 karayolunun Bolu Dağı geçişinde çığ düşmesi sonucu Ankara istikameti ulaşıma kapandı. Bölgede iki gündür etkisini sürdüren yağış nedeniyle Bolu Dağı'nda kar kalınlığı yaklaşık 40 santimetreye ulaştı. 

Yoğun kar yağışı nedeniyle Bolu Dağı geçişindeki Karanlıkdere mevkisinde çığ düştü. Trafik ekipleri, ulaşıma kapanan D-100 karayolunun Ankara istikametine araç geçişlerini durdurdu.

Araç sürücüleri, Kaynaşlı gişelerinden TEM otoyoluna yönlendiriliyor.  Karayolları ekipleri ise çığ nedeniyle ulaşıma kapanan yolu açma çalışmalarını sürdürüyor.

bolu-daği-geçidi-d-100-yolu-kar.jpgBu arada, TEM otoyolunda tırların geçişine, D-100 karayolunun Bolu Dağı mevkisinde ise küçük araçların zincirsiz geçişlerine izin verilmiyor.

AFYONKARAHİSAR YOLU SON DURUM

Afyonkarahisar'da iki gündür etkili olan kar yağışının ardından başlayan tipi nedeniyle yollarda pek çok kişi mahsur kaldı. Afyonkarahisar'ı çevre illere bağlayan karayollarında zaman zaman yaşanan trafik kazaları ve ekiplerin çalışmaları nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı bildirildi.

Trafik polisleri tarafından geçişlerine izin verilmeyen tırlar, Afyonkarahisar-İzmir, Afyonkarahisar-Kütahya, Afyonkarahisar-Antalya ve Afyonkarahisar-Ankara karayolunda uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu.

hava-durumu-meteoroloji-dondurdu.20150107134613.jpgAraçlarında mahsur kalan sürücülere ve yolculara İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince kumanya dağıtıldı. 

Bazı sürücüler, Karayollarının çalışmalarını yetersiz bulduklarını, iki gündür yollarda bekletildiklerini ifade etti.

KONYA - ANKARA - ANTALYA YOLU KAPANDI

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Konya'nın Ankara, Antalya, Afyonkarahisar, Isparta ve Aksaray ile karayolu ulaşımı kesildi. Karayolları ekipleri, yol açma çalışmalarını güç şartlarda sürdürüyor. 

Saatteki hızı 70 kilometreyi bulan rüzgarın yola taşıyıp yer yer kar yığınları oluşturması nedeniyle Konya-Ankara karayolu, Kulu Makası'na kadar kapandı. Konya-Afyonkarahisar karayolu ise Afyonkarahisar'ın Çay ilçesine kadar kapalı durumda. Konya-Aksaray karayolunda da ulaşım Konya il sınırına kadar sağlanamıyor. Ayrıca Konya'nın Antalya ve Isparta ile de karayolu ulaşımı şiddetli tipi nedeniyle kesilmiş durumda.

konya-afyon-yolu-kapandi-kar-yaği=i.jpgBu yolların Konya çıkışlarında araçların geçişine izin verilmiyor. Karayolları ekipleri, yol açma çalışmalarını güç şartlarda, tüm imkanlarıyla sürdürüyor. Yetkililer, bölgedeki sürücüleri, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.

Öte yandan, bölgede ana hatlar dışında yoğun kullanılan Akşehir-Yunak, Kadınhanı-Polatlı ile Argıthanı-Doğanhisar-Hüyük yollları da yoğun kar yaşığı ve tipi nedeniyle kapalı durumda. 

DENİZLİ'DE ŞEHİRLERARASI YOLLAR KAPANDI

Denizli'de yoğun kar yağışı ve buzlanma dolayısıyla Denizli'yi Antalya ve Afyonkarahisar'a bağlayan yollar ulaşıma kapandı.

Denizli'de iki gündür etkili olan kar yağışı yaşama olumsuz etkileri de devam ediyor. Denizli'nin Antalya ve Muğla'ya bağlandığı yol güzergahının Cankurtaran mevkisinde, Denizli-Afyonkarahisar karayolu da Çardak ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle karayolu ulaşıma kapandı.

Zincirsiz araç, tır ve çekicilerin geçişine iki gündür izin verilmeyen güzergahlarda tipi şeklinde yağışın etkisini sürdürdüğü bildirildi.

Yağış ve buzlanma nedeniyle Denizli'den Antalya istikametine seyreden araçların Bağbaşı, Antalya yönünden seyreden araçların ise Serinhisar ilçesinde bekletildiği bildirildi. Bölgede yolda kalan sürücülere de Karayolları ve trafik ekipleri yardımcı oldu. Serinhisar'dan Denizli istikametine gelmekte olan ve Çaylıhanı mevkisinde yolda mahsur kalan yolcu minibüsü ve bir otomobil çekici yardımıyla kurtarıldığı bildirildi. Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bölgede kar temizleme ve tuzlama çalışma yapıyor.

Buldan-Manisa karayolu ile Denizli-Uşak karayolunda zincirsiz araçlarla tır ve çekicilerin geçişine izin verilmezken ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.   

Denizli Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü, cankurtaran bölgesinde, doğaya yem bıraktı. Şube Müdürü İlhami Akan, gazetecilere yaptığı açıklamada, soğuk hava dolayısıyla yem bulmakta güçlük çeken hayvanlar için doğaya yem bıraktıklarını söyledi.

ZONGULDAK- İSTANBUL VE ANKARA YOLU
Zonguldak'ta kar yağışı ve buzlanma, İstanbul ve Ankara güzergahlarında ulaşımın aksamasına neden oldu.

İki gündür etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Zonguldak-Ankara karayolu Sapça Tüneli mevkisinde sürücüler güçlükle ilerleyebildi. 

Güzergahtaki rampada kalan bir tır nedeniyle yaklaşık 750 metrelik kuyruk oluştu. Tırın, karayollarına ait iş makinesiyle çekilmesinin ardından ulaşım tekrar başladı.

Yolda mahsur kalan sürücülerden Özer Çataklı, gazetecilere yaptığı açıklamada, tırın zincirsiz yola çıktığını ve rampada kaldığını belirterek, yaklaşık 30 dakika çekilmesini beklediklerini söyledi. 

Karayolunda denetim yapan trafik ekipleri, zincirsiz ya da kar lastiği bulunmayan araçların geçişine izin vermedi.