BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  GÜNCEL

Trabzon 8 Ocak perşembe yarın okullar tatil mi?

Trabzon hava durumu kötü olunca meteoroloji yeni uyarı geçti. Kar yağışı etkisini arttıracak peki 8 Ocak perşembe yarın okullar tatil mi valilik ne diyor

Abone ol

TRABZON'da hava durumu kritik seviyeye geldi. Kar yağışı etkisini arttırıyor. Meteoroloji bölgeyi uyardı. Peki yarın Trabzon'da 8 Ocak perşembe yarın okullar tatil edildi mi? Gözler valilikten gelecek o haberde...


Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle bugün bazı ilçelerdeki okullarda eğitime ara verildiği belirtildi.

Tonya, Maçka, Şalpazarı, Köprübaşı ilçelerinin tamamı; Yomra ilçesinin Özdil, Kireçli, Tandırlı, Çamlıyurt, Oymalı; Arsin ilçesinin İşhan, Yolaç, Üçpınar, Başdurak, Mısırlı; Araklı ilçesinin Kestanelik, Tandırlı, Yüceyurt Bayramali; Yeşilyurt beldelerindeki ilkokul ve ortaokulların bir gün tatil edildiği kaydedilen açıklamada, "Düzköy ilçesinde tüm okullar; Ortahisar ilçesinin Pınaraltı Keleşli, Sayvan, Dolaylı, Karlık, Bulak mahallelerinde de ilkokul ve ortaokullar öğleden sonra tatil edildi" ifadesine yer verildi.

HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir, Kütahya ve Isparta çevrelerinde görülecek olan yağışların, Doğu Akdeniz'de yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu bölge geneli ile Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Ordu çevrelerinde yoğun kar; Diyarbakır, Adıyaman, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve doğu kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR :Kuzey ve Batı bölgelerde kuzey yönlerden, güney ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esmesi bekleniyor.
UYARILAR
YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu bölge geneli ile Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Ordu, çevrelerinde yoğun kar; Diyarbakır ve Adıyaman çevreelrinde kuvvetli karla karışık yağmur şeklinde olması beklendiğinden başta ulaşımda aksamalar ve buzlanma olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Kuzey ve batı bölgelerde kuzey yönlerden, güney ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esmesi beklendiğinden başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar, vb) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.
BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülke genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.