BIST 9.885
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.450,57
HABER /  GÜNCEL

Yol durumu Afyon Antalya yoluna dikkat

Karayollarından gelen son yol durumu bilgisine göre Afyonkarahisar Antalya yolu kapandı. Denizli, Ankara, İzmir ve D 100 yolunda da sıkıntı var.

Abone ol

AFYONKARAHİSAR 'da yoğun kar yağışı nedeniyle araçların Antalya yönüne geçişine izin verilmiyor. Denizli'deki kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, zincirsiz araçların Ankara ve Antalya istikametine gidişine izin verilmiyor. İzmir-Ankara ve İzmir-İstanbul karayolunda ise ulaşım normale döndü

Afyonkarahisar 'da yoğun kar yağışı nedeniyle Antalya yönüne araç geçişine izin verilmiyor. Kentte dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yığışı hayatı olumsuz etkiliyor. Sürücülerin, Afyonkarahisar'dan Antalya yönüne gidişine izin verilmiyor. Antalya yönünden ise araçların kontrollü şekilde geçişinin sağlandığı öğrenildi. Yolda kar temizleme çalışmaları sürüyor.

DENİZLİ - ANTALYA YOLU ZİNCİRSİZ ARAÇLARA İZİN YOK

Denizli'deki kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, zincirsiz araçların Ankara ve Antalya istikametine gidişine izin verilmiyor.

denizli-izmir-yolu.jpgDenizli'de bir hafta aradan sonra dün akşam tekrar başlayan kar yağışı nedeniyle, Denizli-Antalya karayolunun Cankurtaran mevkisi ve Denizli-Ankara karayolunun Kocabaş mevkisinde trafik kontrolü yapılıyor.

Trafik ekipleri, tırlar, çekiciler ile zincirsiz araçların geçişine izin vermiyor. Kar lastiği ve zinciri olan araçlar kontrol edildikten sonra geçişe izin veriliyor. Araçlarında zincir olmayan sürücüler, vatandaşların yardımıyla tekerleklerine zincir takıyor. Tır sürücüleri ise araçlarının içerisinde ya da dinlenme tesislerinde geçiş izni verilmesini bekliyor.

BOLU D 100 YOLU

Karayolları ekipleri, D-100 karayolu ve TEM otoyolunun Bolu Dağı kesiminde karla mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Bolu'da etkili kar yağışı nedeniyle 134 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Kent merkezinde 62, Dörtdivan'da 6, Gerede'de 40, Göynük'te 3 ve Mudurnu'da 23 olmak üzere 134 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

MANİSA - İZMİR- İSTANBUL YOLLARINDA SON DURUM

Dün gece başlayan yoğun kar nedeniyle zaman zaman trafiğe kapatılan İzmir-Ankara karayolunun Kula-Salihli arasındaki bölümü, İzmir-İstanbul karayolunun Sabuncubeli geçişi ile Gelenbe-Balıkesir güzergahında ulaşım, karayolları ekiplerinin çalışması ve yağmurun etkisiyle normal akışına döndü.

Demirci-Simav, Gördes-Akhisar, Sarıgöl-buldan yolu Topuzlu rampalarında da ulaşımında herhangi bir sıkıntının olmadığı öğrenildi.
afyonkarahisar-antalya-yolu.jpg
ISPARTA YOLDA MAHSUR KALDILAR
Isparta Afet ve Acil Durum Yönetimi Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, Isparta-Burdur dağ yolunda mahsur kalan araçtaki 8 kişiyi kurtardı. 

Isparta AFAD'tan yapılan açıklamaya göre, 112 Çağrı Merkezine Isparta-Burdur dağ yolunda yoğun kar yağışı nedeniyle 8 vatandaşın mahsur kaldığı ihbarı geldi.

İhbar üzerine AFAD, 2 araç ve 3 personelden oluşan kurtarma ekibi ile olay yerine hareket etti. Bölgeye ulaşan ekipler, bir araçta mahsur kalan 8 kişiyi kurtardı. Ekipler, bir kişinin de Gelincik köyünden hasta nakil aracına ulaşmasını sağladı.

KÜTAHYA
Kütahya'da, dün akşam başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerine bağlı 370 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün akşam başlayan kar yağışının tipiye sebep olduğu, bu yüzden merkez ve tüm ilçelere bağlı toplam 370 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Yaklaşık 100 personel, 20 greyder, 6 kar bıçaklı kamyon, 18 servis aracı, 1 dozer ile köy yollarını açma çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan, Meteoroloji İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kent merkezinde kar kalınlığı 38 santimetreye ulaştı. Belediye ekipleri ise ana yolları açık tutabilmek amacıyla kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına başladı.

Trafik ekipleri, bölgede seyreden araçlarda kar lastiği ve zincir kontrolleri yapıyor.

KASTAMONU
Kastamonu'da 218 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ilçelerden Ağlı'da 2, Araç'ta 27, Azdavay'da 20, Bozkurt'ta 6, Cide'de 27, Çatalzeytin'de 9, Daday'da 10, Devrekani'de 4, Doğanyurt'ta 14, Hanönü'nde 6, İhsangazi'de 5, İnebolu'da 26, Küre'de 10, Pınarbaşı'nda 16, Seydiler'de 1, Şenpazar'da 12, Taşköprü'de 3, Tosya'da 20 olmak üzere 218 köy yolunda ulaşımın sağlanamadığı belirtildi.

Açıklamada, karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.

MUĞLA DENİZLİ YOLU
Muğla bir hafta aradan sonra akşam yüksek kesimlerde tekrar başlayan kar yağışı nedeniyle şehirlerarası yollarda ulaşımda aksamalar yaşandı.

Kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini gösterirken, Muğla-Denizli karayolunda ise kar kalınlığı 30 santimetre oldu.

Kar yağışının etkili olduğu Muğla-Denizli karayolu Boynuzcuk geçidi mevkisinde yol kapandı. Jandarma ve polis ekipleri Gazeller mevkisinde araçların Muğla istikametine geçişine izin vermedi. Yağış nedeniyle yolda bekleyen araçların ise 3 saat süren çalışmanın ardından kontrollü olarak geçişine izin verildi.

Trafik ekipleri, bölgede zincirli araçların geçişine izin verirken, karayolları ekipleri güzergahın açık tutulması için kar küreme aracıyla çalışma yapıp, yola tuz atıyor.