BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YGS sonuçlarını öğrenmek için TIKLA

1 milyon 837 bin öğrencinin heyecanla beklediği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları açıklandı.

Abone ol

ÖSYM Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 1 Nisan 2012'de yapılan sınavın sonuçların saat 06.00 itibarıyla açıklandığı bildirildi. Sınav kitapçığı ve cevap anahtarları ise saat 16.00'da erişime açılacak. Gerekli linkler yan taraftaki tabloda yer alıyor.



CEVAP KAĞIDINIZ İÇİN (saat 16.00'dan sonra)


SORU KİTAPÇIĞI VE KOD KİTAPÇIĞI (Saat 16.00'dan sonra)




1 milyon 837 bin 737 adayın katıldığı sınav sonuçlarını TC numaranızı girerek öğrenebileceksiniz. Sınav kitapçıkları ve cevap kağıtları ise bugün saat 16.00'dan itibaren erişime açılacaktır. Gerekli linkler yan taraftaki tabloda yer alıyor.

Adaylar, sisteme giriş yaptıktan sonra, ilgili sınavı ve görüntülemek istedikleri soru numarasını seçtiklerinde ekranda soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabını alabilecekler.

LYS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puanlarından biri 180 ve üstü puan alan adayların başvuracağı Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvurular 24 Nisan Salı günü başlayacak. LYS başvuruları 30 Nisan'da sona erecek. 

SONUÇ BELGESİ GÖNDERİLMEYECEK
1.20120420113928.jpg
Adaylara 2012-YGS Sonuç Belgesi gönderilmeyecek. Adaylar 2012 YGS sonuçlarını TC kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin '' veya http://sonuc.osym.gov.tr'' internet adresinden öğrenilebilecek.

LYS'YE KİMLER BAŞVURABİLECEK?

YGS puanlarından en az biri 180 ve üstü olan adaylar LYS'ye başvurmaya hak kazandı. LYS'ler için ayrı bir kılavuz bulunmadığı için adayların 2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kılavuzu'nu, ÖSYS sistemi ile ilgili tüm ilke ve kuralları kapsadığı için dikkatle incelemesi gerekiyor.

BAŞVURULAR NEREDEN OLACAK?

LYS başvuruları bireysel olarak internet aracılığı ile yapılabileceği gibi 2 lira hizmet ücreti ödenerek Başvuru Merkezi aracılığı ile de yapılabilecek. LYS'lere katılma hakkı elde eden 1.20120420153457.jpgadaylar, 5 LYS'den hesaplanmasını istedikleri LYS puanına uygun istedikleri sınava katılabilecek.

Adayların LYS'ye başvurmadan önce girecekleri LYS'lere karar vermeleri, LYS ücretlerini ÖSYS kılavuzunda belirtilen bankalardan birine yatırmaları, hangi ilde sınava girmek istediklerine karar vermeleri, internet veya başvuru merkezi aracılığı ile başvurularını yapmaları gerekiyor.

EN AZ İKİ SINAV MERKEZİ TERCİH EDİN

LYS'ler 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da yapılacak. Adaylar girmek istedikleri LYS'lerin hepsine aynı merkezde girecek. Her aday 2 sınav merkezi tercihi yapabilecek.

İnternet konusunda deneyimli olmayan adayların başvuru merkezi aracılığı ile LYS'lere başvurmaları kendileri için iyi olacak. İnternet aracılığıyla başvuru yapan adayların ''Başvurunuz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir'' uyarısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan çıktı almaları gerekiyor.