BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Yeni transferden iddialı açıklamalar

Bursaspor’un yeni transferi Şamil Çinaz, büyük bir camiaya geldiğini ve Bursaspor taraftarının önünde oynamanın heyecan verici olacağını söy...

Abone ol

Bursaspor’un yeni transferi Şamil Çinaz, büyük bir camiaya geldiğini ve Bursaspor taraftarının önünde oynamanın heyecan verici olacağını söyledi.
Yeşil-beyazlı ekibin Orduspor’dan kadrosuna kattığı 27 yaşındaki orta saha oyuncusu Şamil Çinaz, kulübün resmi televizyonuna açıklamalarda bulundu. Futbol kariyeri hakkında bilgi veren Çinaz, “1986 Almanya Nürnberg doğumluyum. Orada futbola başladım. Altyapıyı Nürnberg’de gördüm ve orada profesyonel oldum. Geçen senede Bundesliga’dan Orduspor’a geldim. Bu sene nasibim burasıymış ve Bursaspor’a geldim. Almanya’da taktik açısından daha disiplinli bir futbol sergilendiğini düşünüyorum. Burada ise, tempoya, mücadeleye dayanıklı bir futbol oynanıyor. Buranın da yüksek seviyede bir lig olduğunu ve fazla büyük bir fark olmadığını gördüm” diye konuştu.

“BURASI BENİM MEMLEKETİM”
Bursaspor’a transferinin gündeme geldiğinde neler hissettin? sorusuna ise Çinaz, "Gerçekten heyecanlandım. Burası benim memleketim. Almanya’da doğduğum halde yaz tatillerim burada geçiyordu. Tesisler yeni kurulduğunda kamp döneminde ben buralarda koşuyordum. Benim için heyecan verici bir durum. Çok mutluyum. İnşallah hayırlısı olur” dedi.

”BÜYÜK BİR CAMİAYA GELDİM”
Büyük bir camiaya geldiğini ifade eden Çinaz, "Şampiyon olan bir kulübe geldim. Bende bu kulübün bir üyesi olarak elimizden geldiği kadarıyla başarıyı arttırmaya, sürdürmeye devam edeceğiz. Bursaspor’un nasıl bir taraftar grubunun olduğunu ağabeylerimden biliyorum. Kendisinin de maratondan kombine bileti vardı. Şampiyonluk sezonunda bahsettiklerini dün gibi hatırlıyorum. Taraftarın nasıl coşkulu, nasıl takımına destek çıktığını konuşmamıza gerek yok. Avrupa’da da konuşulan bir şey. Onların önünde oynamak benim için büyük bir zevk olacak. Elimden geleni yapıp, hocamın kararını bekleyeceğim” şeklinde konuştu.

“BATALLA VE BELLUSCHİ İLE OYNAMAK BÜYÜK ZEVK”
Bursaspor’un Arjantinli yıldızı Pablo Martin Batalla’ya övgü dolu sözler sarf eden başarılı oyuncu, “Batalla üzerinde fazla konuşmaya gerek yok. Akıllı ve üst seviyede bir futbolcu. Bellusci de öyle. Onlarla oynamak benim için bir zevk. Kendi futbolumu da geliştireceğimi düşünüyorum. O yüzden sabırsızlıkla bekliyorum. Çok sıcakkanlı bir aile ortamına geldiğimi düşünüyorum” dedi.
(İHA)