BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Yellen konuştu dolar yine dalgalandı!

ABD'deki istihdam verilerinin açıklanması sonrası geçtiğimiz haftayı büyük kayıpla kapatan dolar, akşam saatlerinde yine dalgalandı.

Abone ol

Geçen hafta ABD'den gelen son 6 yılın en düşük istihdam artışı verisiyle 2,90'lı seviyeleri gören dolar, bugün 2,91 liranın civarında dalgalandı. Fed Başkanı Yellen sonrasında dolar dün gece 2.90 seviyelerine kadar yeniden indi.

Fed Başkanı Janet Yellen dün akşam saatlerinde piyasaların geleceğine yönelik önemli açıklamalar geldi.

Fed Başkanı Janet Yellen, mevcut piyasada ilave kademeli faiz artırımının uygun olduğunu söyledi, ancak belli bir zamanlamadan bahsetmedi.

Yellen, Pazartesi Philadelphia'da yaptığı konuşmanın metninde, "Fed fonları faizinin, uzun vadede fiyat istikrarını ve maksimum sürdürülebilir istihdamı sağlayabilmek için, muhtemelen zamana yayılarak, kademeli bir şekilde yükseltilmesinin gerekeceğini düşünmeye devam ediyorum" dedi.

DOLAR DALGALANDI

Dolar/TL, cuma günkü sert düşüşün ardından yeni haftanın ilk işlem gününde 2,91'in üzerinde başlamıştı. Sonrasında gelen işlemlerle dolar 2,91 liranın altına geriledi ve bu seviyelerde tüm günü tamamladı. Dolar, Yellen'in açıklamasının ardından 2.9047'ye kadar geriledi.

Geçen haftanın son işlem gününde en yüksek 2,9536'yı gören dolar/TL, yurt içinde enflasyon verisinin ve ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında kalmasıyla hızlı şekilde değer kaybederek 2,9016 ile son bir ayın en düşük seviyesine kadar düşmüştü.