BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yangını bomba sandılar

Manavgat'ta pazar yerinde trafoda çıkan yangın, pazarı gezmeye gelen turistler arasında panik yarattı.

Abone ol

Aşağı Pazarcı Mahallesi'nde kurulan Pazartesi Pazarı'nın içindeki trafoda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede söndürdü. Yangında trafo ile trafonun yanında bulunan Özkan Çakır'a ait kuruyemiş tezgahı zarar gördü.

Pazar yerinde işyeri bulunan Hasan Öz, gazetecilere yaptığı açıklamada, trafodaki yangının bir patlamayla başladığını, bu sırada Alman turistlerden birisinin, yanında bulunan vatandaşlara Almanca olarak ''Dışarı'' diye bağırdığını anlattı.

Bu uyarının diğer turistler tarafından bomba sanıldığını kaydeden Öz, ''(Bomba değil, elektrikten kaynaklanan sorun) diye seslenmemize rağmen ikna edemedik. Çok büyük panik yaşandı. Yangının pazarın kurulduğu gün çıkması çok kötü oldu'' dedi.

Manavgat Kapalı Çarşı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muzaffer Büyük ise trafoda daha önce de yangın çıktığını, dışı sac ile kaplı trafo için yetkililerin bir an önce önlem alması gerektiğini kaydetti.

Yangında zarar gören kuruyemiş tezgahının sahibi Özkan Çakır ise trafodan gelen duman sonrasında patlama sesine benzer bir ses geldiğini, daha sonra alevlerin çıkmasıyla insanların kaçmaya başladığını söyledi. Tezgahının zarar gördüğünü anlatan Çakır, yaralanan olmamasının sevindirici olduğunu dile getirdi.

Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AKEDAŞ) Manavgat İşletme Müdürü Mehmet Eserçelik de eski trafonun yerine betonla kaplı yeni trafo yapılacağını bildirdi.