BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,61
ALTIN 2.390,15
HABER /  DÜNYA

Bakandan şok edici yolsuzluk cümleleri!

Hindistan'ın Uttar Pradesh Eyaleti yönetiminin bir bakanı, yetkililere "biraz para çalabileceklerini" ancak "kamu fonları soygununa" girişmemeleri gerektiğini söyledi.

Abone ol

Eyaletin kamu işlerinden sorumlu bakanı, bu yorumları Etah'taki yerel yönetim yetkilileriyle toplantısı sırasında yaptı. Yadav, daha sonra yolsuzluğa karşı olduğunu ve haber kanallarının söylerini montajlayarak verdiğini belirtti.

Bakanın sözledi, yolsuzluğa karşı büyük çaplı bir kampanyanın devam ettiği ülkede büyük yankı uyandırdı.

Haber kanallarındaki görüntülerde, Yadav, bir toplantı sırasında yetkililere, "Çok çalışıp sorumluluğunuzu yerine getirdiğiniz takdirde biraz çalabilirsiniz. Ama bu bir soyguna dönüşmemeli" derken görülüyor.

YOLSUZLUĞA KATI ŞEKİLDE KARŞIYIM

Yadav, muhabirlere "Haberlerde toplantı sırasında yaptığım yorumların sadece kırpılmış hali gösteriliyor. Ben aslında yerel yetkililerle yolsuzluğu kontrol etmenin yollarını tartışıyordum. Ben yolsuzluğa katı bir şekilde karşıyım" dedi.

Bakan Yadav, yolsuzluğun, kendilerinden önceki iktidar döneminde "kontrolden çıktığını", kendi partisinin, bu durumu çözeceği vaatleri nedeniyle seçildiğini söyledi.

Yolsuzluğa karışan yetkililere karşı daha önce harekete geçtiğini belirten Yadav, rüşveti hoş gördüğünün düşünülmesinin yanlış olduğunu söyledi.