BIST 9.561
DOLAR 32,50
EURO 34,81
ALTIN 2.490,93
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yalçın Akdoğan kimdir Erdoğan'ın akıl danışmanı nereli?

Yalçın Akdoğan ismini Türkiye Recep Tayyip Erdoğan'a yol haritası çizen adam olarak bildi peki Yalçın Akdoğan kimdir, aslen nerelidir?

Abone ol

62. hükümetin yeni bakanlar kurulunda koltuk sahibi olacak isimlerden biri olan Yalçın Akdoğan, Recep Tayyip Erdoğan'ın yol haritasını çizen kişi olarak biliniyor. Prof. Dr. Yalçın Akdoğan kimdir aslen nerelidir, hangi alanda uzmandır?

Yalçın Akdoğan İstanbul Üsküdar doğumlu, 22 Eylül 1969'da dünyaya geldi. Akdoğan'ın babasının ismi Reşit, annesinin adı Fatma.

HANGİ ALANDA UZMAN

Prof. Dr. Yalçın Akdoğan Siyaset Bilimi Doçenti ve Yazar... Akdoğan, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bölümünde yapan Yalçın Akdoğan, doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümünde tamamladı.

yalçin-akdoğan-ak-parti.jpg

Milliyet gazetesinde staj yaparak gazeteciliğe başlayan yalçın Akdoğan, İç Anadolu gazetesini çıkardı. Yeni Şafak ve Star gazeteleri ile çeşitli dergilerde yazarlık yapan Yalçın Akdoğan, Pendik Belediyesi Eğitim Kültür ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Devlet Bakanı Basın Müşavirliği, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Danışmanlığı ve Başbakan Başmüşavirliği görevlerinde bulundu.

yalçin-akdoğan-evi.jpg
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Bahçeşehir Üniversitesi Liderlik Okulunda ders veren Yalçın Akdoğan'ın, 8 adet kitabının yanında çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış çok sayıda makalesi vardır.

İngilizce bilen Yalçın Akdoğan, evli ve 2 çocuk babasıdır.