BIST 9.434
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.502,28
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Mevlüt Çavuşoğlu yeni Dışişleri Bakanı kimdir nerelidir

Mevlüt Çavuşoğlu yeni Dışişleri Bakanı oldu Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı olarak yeni Bakanlar Kurulu listesine girdi.

Abone ol

Yeni Bakanlar Kurulu listesinde bomba isim Ahmet Davutoğlu'nun yerine Dışişleri Bakanlığı'na Mevlüt Çavuşoğlu getirildi

Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni Bakanlar Kurulu listesini Çankaya Köşkü'ne çıkardı listede en çok merak edilen konu ise Dışişleri Bakanlığı'na kimin getirileceğiydi. Dışişleri Bakanlığı koltuğunda mevcut AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu getirildi.

Peki Mevlüt Çavuşoğlu kimdir nerelidir? İşte yeni Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun hayatı

Mevlüt Çavuşoğlu, 5 Şubat 1968'de Alanya'da doğdu. Baba adı Osman, anne adı Fatma'dır.
Ankara Üniversitesi SBF Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. ABD Long Island Üniversitesi'nde Ekonomi dalında master yaptı ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1993'te AÜ Avrupa Birliği Uzmanlığını tamamladı. Bilkent Üniversitesi'nde doktora programına başladı ve daha sonra, İngiltere'de London School of Economics'te "çevre ekonomisi ve sürdürülebilir kalkınma" konusunda doktora çalışmasını sürdürdü.

yeni-dişişleri-bakani-mevlüt-çavuşoğlu.jpg

Aynı okulda Türk Derneği Başkanlığını yürüttü. Çevre Bakanlığı'nda Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) adına çalıştı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesidir.

22 ve 23. Dönemde Antalya Milletvekili seçildi. 23. Dönemde AKPM Türk Delegasyonu Başkanlığı, Göç, Mülteciler ve Nüfus Komisyonu Başkanlığı, Denetim Komisyonu Üyeliği, Bosna-Hersek Eş Raportörlüğü, Avrupa Demokratik Grup Başkan Yardımcılığı ve Sözcülüğü görevlerinde bulundu. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Başkanlığına seçildi.

17 Aralık soruşturmasında adı geçen 4 bakanın görevlerinden istifa etmesinin ardından AB Bakanı ve Başmüzakereci olarak kabineye girdi.

İngilizce, Japonca ve Almanca bilen Çavuşoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.