BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,94
ALTIN 2.438,86
HABER /  GÜNCEL

Yakalanan terörist hakkında şok bilgi!

Mersin'de yakalanan teröristlerden biri hakkında çok konuşulacak bir iddia gündeme geldi.

Abone ol

Mersin'de Emniyet ve Jandarma ekipleri çok önemli bir operasyona imza atarak 8 PKK'lıyı kıskıvrak yakaladı. Canlı ele geçirilen bir terörist sayesinde bir çok bilgiye ulaşıldı. Bunlardan biri de 7 askerimizin şehit edildiği saldırıyı yapan teröristin ilginç Suriye bağlantıları.

MERSİN'DE KATLİAM YAPACAKLARDI

Teröristlerin savcılık ve emniyetteki ifadelerinde 8 kişilik ekibin liderliğini örgüte 30'lu yaşlarda katılan Kenan Y.nin yaptığı anlaşıldı.

Teröristlerin çoğunun bölücüterörörgütünün derin yapılanması TAK'a üye oldukları belirlendi. Teröristlerin Mersin'e yönelik eylem planlarında birçok kamu binasına saldırmak olduğu, hedeflerindeki binaları şehre girmeden önce netleştirdikleri, Mersin'e geldikleri kamyonetin içine kullanacakları silahları ve bombaları gizleyerek yerleştirdikleri, yakalanmasalar şehirdeki emniyet, jandarma ve valilik binalarına saldırmayı hedefledikleri ortaya çıktı. Teröristlerin hedeflerinde sivil noktaların da olduğu öğrenildi.

TERÖRİST KENAN Y.NİN ÇOK İLGİNÇ BAĞLANTILARI

Yakalanan teröristlerin içinde bir isim dikkatleri üzerinde topladı. 1972'i doğumlu olduğu aynı zamanda grubun lideri olan Kenan Y. adlı teröristin Mavi Marmara baskınının hemen ardından, İskenderun 7. Deniz Hava Savunma Taburu Komutanlığı'na bağlı askeri araca yapılan ve 7 askerimizin şehit olduğu eylemde görev aldığı tespit edildi. Saldırı zamanlamasıyla dikkat çekmiş ve Mavi Marmara baskınıyla bağlantısı olabileceği iddia edilmişti.

Terörist Kenan Y. hakkında yapılan araştırmalarda kendisinin İsrail'de ikamet ettiği, İsrail'de oturmadığı zaman dilimlerinde ise sık sık bu ülkeye giriş çıkış yaptığı anlaşıldı. Teröristin İskenderun'da 7 askerin şehit edildiği eylem öncesinde deİsrailileTürkiyearasında mekik dokuduğu da tespit edildi.

BU İSME DİKKAT!!!

Yakalanan 8 teröristin içinde dikkat çeken bir başka isim ise Bartın doğumlu Barış K.. Teröristin genç yaşlarda örgüte dahil olduğu, örgütün genel profilinin tersine aslen Kürt kökenli olmadığı, örgütün özel kuvvetler kadrosunda görev yaptığı belirlendi. Barış K'nın örgüt elemanlarına bomba eğitimi verdiği anlaşıldı. Terörist TAK üyelerine bombalı eylemleri nasıl gerçekleştirecekleri ve sızmaları hangi yöntemlerle yapacaklarını öğretiyordu. Teröristlerden elde edilen bilgiler doğrultusunda önümüzdeki günlerde örgüte büyük darbe vurulabileceği öğrenildi