BIST 9.898
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.461,39
HABER /  GÜNCEL

Yabancı dil öğrenirken bunu yapın!

Yabancı dil öğrenirken şarkı söylemenin o dili konuşurken çok yardımcı olduğu belirtildi.

Abone ol

İngiltere'de yapılan bir araştırmada şarkı söylemenin yabancı dil öğrenmeye kolaylık sağladığı belirtildi.

Edinburg Üniversitesi uzmanlar tarafından yapılan araştırmada bir yabancı dil öğrenirken kelimeleri ya da kısa ifadeleri seslendirmenin daha sonra iki kat daha iyi konuşma getirdiği kaydedildi.

Şarkı söylenirken kelimeleri dinlemenin ve daha sonra onun arkasından söylemenin müzik ile hafıza arasında güçlü bağlantının avantaj getirdiği düşünülür. Çok açıkça anlaşılmamamış olmasına rağmen, müzik ders çalışırken müziğin öğrecilere yardımcı olduğu bilinir ve akılda kalmasına katkı yapar. Araştırmaya öncülük eden Edinbur Üniversitesi Reid Müzik Okulu'ndan Dr. Kate Overy şarkı söylemenin geleneksel dinlemeye yeni bir alternatif ve yeni dil öğretmede tekrar yöntemi sağladığını söyledi.

Overy "Çoğu insanın kelime hatırlama deneyimi duyduğu şarkılardan olur ve şarkılar bazı zamanlar çocuklara dil öğretmetmek için kullanılır" dedi.

Overy bu tekniğin çok daha verimli olacağını düşündüklerini ifade etti. Dr. Overy ve meslektaşı Dr. Karen Ludke'nin 60 yetişkine Macarca kelimeleri öğrettiği araştırma Memory and Cognition dergisinde yayımlandı. Uzmanların Macarcayı kullanmasındaki amaç katılımcıların bu dille çok az karşılaşmış olmaları ve hiç öğrenme deneyimleri olmaması olarak açıklandı.

Katılımcılar hem kelimeyi dinledi sonra onu tekrar etti veya kelime ritmik olarak söylendi ya da şarkı şeklinde seslendirildi. 15 dakikalık öğrenme süresinden sonra kelimeleri ne kadar öğrendikleriyle ilgili test verildi. 'Dinle ve işaretle" yaklaşımını kullanan en yüksek puanı aldı. Uzun vadede en iyi hatırlayanlar da bunlar oldu.