BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,67
ALTIN 2.406,29
HABER /  DÜNYA

PKK tehdidi ile kontör dolandırıcılığı

Adana Emniyet Müdürlüğü, PKK tehdidi ile kontör dolandırıcılığı yapan çeteye yönelik olarak 5 ilde gerçekleştirdiği operasyonda, 33 kişiyi g...

Abone ol

Adana Emniyet Müdürlüğü, PKK tehdidi ile kontör dolandırıcılığı yapan çeteye yönelik olarak 5 ilde gerçekleştirdiği operasyonda, 33 kişiyi gözaltına aldı.
Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, ‘terör örgütü’ tehdidi ile vatandaşları dolandıran kontör çetesine yönelik operasyon düzenledi. Adana başta olmak üzere Şanlıurfa, Hatay, Mersin ve Antalya illerinde 37 ayrı adrese şafak vakti gerçekleştirilen operasyonda, toplam 33 kişi gözaltına alındı. 39 kişiyi dolandırdıkları tespit edilen çete üyeleri ile birlikte 3 av tüfeği, 36 tabanca mermisi ve fişek ile şahıslara ait çok sayıda telefon ele geçirildi. Adana Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan zanlılar, ‘iletişim cihazlarını kullanmak suretiyle örgütlü ve nitelikli dolandırıcılık’ suçundan adliyeye sevk edildi.

3 MİLYON 500 BİN TL DOLANDIRILMASI ENGELLENDİ
Adana Emniyeti, 2013 yılının ilk 7 ayında kontör dolandırıcılarına yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 332 kişiyi yakaladı. 332 şahıstan 162’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 170 kişi ise serbest bırakıldı. Gerçekleştirilen operasyonlar sayesinde vatandaşların dolandırıcılara kaptırmak üzere olduğu toplam 3 milyon 500 bin TL kurtarıldı.
(İHA)